Logeren in Limburg op 180 leuke locaties

08.12.2015 | # # # # # # 
Deel dit bericht
Bloonwinning

Op dinsdag 8 december lanceerde Logeren in Vlaanderen Vakantieland zijn nieuwe aanbod. Stuk voor stuk Vlaamse logies die uitblinken in authentiek gastheerschap en echte service. De voorstelling gebeurde met live-uitzendingen van Radio 2 tijdens ‘Het gezelligste Ontbijt van Vlaanderen’. Voor Limburg speelde B&B Bloonwinning in Hasselt gastheer tijdens de ochtendshow van ‘Start je Dag’. Het nieuwe aanbod van Logeren in Vlaanderen telt meer dan 700 logiesuitbaters. “Meer dan 1 op 4 van deze logies zijn plaatsen om te logeren in Limburg. Een bewijs dat onze ondernemers hard werken aan hun promotie én die van Limburg als gastvrije en authentieke toeristische bestemming”, zegt Igor Philtjens, gedeputeerde van Toerisme en voorzitter van Toerisme Limburg vzw.

Logeren in Vlaanderen Vakantieland is een belangrijke campagne voor de promotie van het logiesaanbod in Vlaanderen. Voor het vierde jaar op rij dragen de provinciale toeristische organisaties zelf de campagne, dit via de vzw Logeren in Vlaanderen Vakantieland. Igor Philtjens: “Niet minder dan 180 Limburgse logiesuitbaters bieden via Logeren in Vlaanderen Vakantieland een arrangement aan om te logeren in Limburg. We zien dat Limburg een zeer gegeerde bestemming is voor de gasten van Logeren in Vlaanderen Vakantieland. Van alle boekingen halen de groene regio’s de grote meerderheid binnen en in deze groene regio’s kiest meer dan 1 op 2 gasten voor een verblijf in Limburg. Ons fietsroutenetwerk, onze unieke landschappen met wandelmogelijkheden en de rustige omgeving zorgen voor een gegeerd aanbod voor korte vakanties. Ook met de sterke kwaliteit en diversiteit van het aanbod kan onze provincie zich toeristisch onderscheiden.”

Het Gezelligste Ontbijt van Vlaanderen

Om de nieuwe campagne te lanceren nodigde Logeren in Vlaanderen Vakantieland op 8 december een hele reeks Bekende Vlamingen uit om een nachtje door te brengen in Vlaamse B&B’s, vakantiehuizen of hotels. ‘s Morgens waren de bekende Vlamingen aan de ontbijttafel te gast en gaven ze op Radio 2 verslag over hun verblijf. Dat gebeurde live tijdens de uitzendingen van ‘Start je Dag’. Ook De Madammen waren van de partij. Tijdens hun dagelijkse ochtendshow tussen 10 en 12 uur lieten zij horen wat ‘het Gezelligste Ontbijt van Vlaanderen’ inhoudt. Verschillende logiesuitbaters schoven aan tafel voor het ‘gastheerschap’. Zij kregen ook het gezelschap van o.a. Axelle Red.

Kwaliteitsmerk

Logeren in Vlaanderen Vakantieland is uitgegroeid tot een echt kwaliteitsmerk voor meer dan 700 logies. Alle logiesuitbatingen zijn vergund en voldoen aan de strenge normen van het Vlaamse Toeristisch Logiesdecreet van 2008 op vlak van comfort, hygiëne en brandveiligheid. Bij Logeren in Vlaanderen Vakantieland slaap je dus op beide oren. Het persoonlijke onthaal en gastheerschap krijg je er gratis bovenop.

Vlaanderen Vakantiecheque

In elk logies van Logeren in Vlaanderen Vakantieland kan je terecht met de Vlaanderen Vakantiecheque. Ook een heel leuk geschenk voor onder de kerstboom. De eerste tien maanden van 2015 werd er al voor meer dan 1,4 miljoen euro aan cheques verkocht. Een belangrijke financiële injectie voor de Vlaamse toeristische sector. Igor Philtjens: “Bijna 40 % van die cheques werd gebruikt om te logeren in Limburg. Goed voor een extra omzet van meer dan 530.000 euro voor de Limburgse ondernemers.”

Extra zuurstof voor de logies

“We halen alles uit de kast om onze toeristische ondernemers extra zuurstof te geven. Ook de komende jaren blijft Toerisme Limburg vzw als provinciale overkoepelende organisatie investeren in de samenwerking met de private sector. Niet enkel samen met de andere Vlaamse provincies in de vzw ‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland’, maar ook met eigen initiatieven en campagnes. Zo kunnen we in en buiten Vlaanderen blijven hameren op de kwaliteit van het Limburgse logiesaanbod. En op die manier de omzet van onze logiesuitbaters, én van de vrijetijdseconomie in haar geheel, blijven stimuleren”, besluit gedeputeerde Igor Philtjens.

Het overzicht van alle deelnemende logiesuitbaters op: www.logereninvlaanderenvakantieland.be

Blader het logiesboek hier alvast eens door.

> Lees het artikel in de krant (.pdf)