A-Z nights: nieuw cultuurconcept laat creatievelingen in debat gaan

13.02.2017 | # # # # # # # 
Deel dit bericht
Cultuur A-Z nights design kunst debat

A-Z nights? Dat is een opeenstapeling van hands-on inspiratie, splijtende videoshots en saillante sprekers die het podium bestormen met eigenzinnige perspectieven.
Verwacht dus geen brave consensus. Wel avonden vol provocatie, interactie én nu en dan een artistieke stomp in de maag. Voor & door makers, denkers en studenten uit de creatieve industrie.

Gedeputeerde van Cultuur Igor Philtjens: “A-Z nights is een nieuw concept van de partners* achter de A-Z lezingen. Op vraag van het publiek, is het na 8 jaar tijd voor iets nieuws: A-Z nights zet in op meer debat en meer interactiviteit met het publiek en staat voor sprekers met verschillende achtergronden (architect, theatermaker, filosoof …) die met elkaar in dialoog gaan rond een centraal thema.”

Veerle Devreese (De Brakke Grond, Cornelis Serveert) heeft als curator het volledige programma rond de eerste twee A-Z nights uitgewerkt. Het thema van de eerste nacht (21 februari) is de zin en onzin van het kunstenonderwijs. Tijdens de tweede nacht (21 maart) zal het gaan over de geëngageerde kunst en kunstenaars. Host van beide avonden is radio- en televisiemaker Kirsten Lemaire. Met de verbouwingen van Z33 in Hasselt is er geopteerd voor een nieuwe locatie met grandeur: de prachtig gerestaureerde kapel van het Clarenhof.

*Partners: A-Z nights is een initiatief van Cultuurplatform Design, Z33, Architectuurwijzer, PXL-MAD School of Arts, LUCA School of Arts campus C-mine en UHasselt Faculteit Architectuur en Kunst.