Bokrijk past programmatie in het najaar aan

26.10.2020 | # # # # # # 
Deel dit bericht
Winterevenement Bokrijk

©Robin Reynders ​

Normaal gezien zou het Openluchtmuseum Bokrijk, dat momenteel geopend is als gratis wandelpark, na 2 november de deuren sluiten. Nu de veiligheidsmaatregelen tegen corona zijn aangescherpt, past Bokrijk de najaarsprogrammatie aan.

We willen een extra inspanning doen om de mensen in de herfstvakantie op adem te laten komen en zich te ontspannen. Daarom is besloten om het museumwandelpark te verlengen tot en met woensdag 11 november. We zagen dat veel mensen hier ook in oktober dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Via de druktebarometer op www.bokrijk.be kan je ten alle tijden zien hoeveel volk er ter plaatse is.

Winterevenement
Daarnaast zetten we onze voorbereidingen voor het nieuwe winterevenement in de kerstvakantie verder. Uiteraard wordt er alleen groen licht gegeven wanneer het hele gebeuren op een veilige manier kan plaatsvinden, conform alle voorschriften. Die knoop zal definitief doorgehakt worden tegen eind november, vóór de eigenlijke ticketverkoop van start gaat.

Herfstvakantie
Het Openluchtmuseum zal dus nog tot en met 11 november tussen 10 u. en 18 u. open blijven als gratis museumwandelpark. Ook de openluchtspeeltuin zal tot die datum te bezoeken zijn. Via de druktebarometer op www.bokrijk.be kan je vóór je bezoek zien hoeveel mensen er op dat moment in Bokrijk zijn en kom je niet voor verrassingen te staan. Het personeel houdt, net zoals dat de afgelopen maanden gebeurde, nauw toezicht op het bezoekersverloop en de hygiëne in het park. Vooraf reserveren is niet nodig. De parking is gratis.

Kerstvakantie
In de kerstvakantie organiseert het Openluchtmuseum reeds tientallen jaren een winters evenement voor het grote publiek. De afgelopen jaren was dat in de vorm van een nostalgische winterkermis. Voor 2020 liet Bokrijk eerder weten deze traditie verder te zetten en te broeden op een nieuw concept, dat nauwer aanleunt bij waar Bokrijk echt voor staat: vakmanschap met respect voor het verleden maar op een eigentijdse manier.

Belevingsvol parcours
We vertrekken van een belevingsvol parcours doorheen het museum dat je als bezoeker al wandelend aflegt en waarbij je onderweg de ene indruk na de andere krijgt. Voor de programmatie werken we samen met het Dommelhof. Per avond kunnen we 1800 bezoekers ontvangen, die vooraf een uur van aankomst reserveren. Zo vermijden we drukke pieken. Het is ook de bedoeling dat de mensen continu in beweging blijven. Eten of drinken tijdens je tocht zal om die reden slechts beperkt mogelijk zijn, via streekgebonden ‘take-away’ langs de route.

Het evenement vindt plaats van 19 tot en met 23 en van 26 tot en met 30 december, telkens van 16.30 u. tot   22 u. Behoudens groen licht wordt de ticketlijn op www.bokrijk.be op 7 december geopend. Abonnees kunnen al een weekje vroeger, vanaf 1 december, gratis een plaatsje reserveren. Voorafgaande reservatie is verplicht. Tickets kosten € 8 vanaf 13 jaar. Kinderen van 3 – 12 jaar: € 2. Parking: € 5.

Lees de artikels in de krant (.pdf)