Museumwandelpark Bokrijk verlengd in maart en april, naar normale museumwerking vanaf mei

27.02.2021 | # # # # # 
Deel dit bericht

Museumwandelpark
Bokrijk kiest voor een gefaseerde aanpak bij de heropening van het Openluchtmuseum. In de weekends van maart wordt de formule van het gratis museumwandelpark verder gezet. Vanaf 1 april, met inbegrip van de volledige paasvakantie, kan er weer élke dag gewandeld worden te midden van de historische gebouwen, en dit tussen 10 u. en 18 u. Voor de heropstart van de museumprogrammatie richt Bokrijk zich op 1 mei als startdatum.

Het overlegcomité heeft onlangs een aantal coronamaatregelen zoals het samenscholingsverbod of de beperking op schoolreizen verlengd tot minimum 1 april. Deze onzekerheden hebben een impact op de organisatie van onze werking naar de verschillende doelgroepen van het museum en brengen ons bij deze gefaseerde aanpak. Vanaf mei willen we opnieuw een volwaardige programmatie aanbieden aan onze bezoekers, mét demonstraties door vakmensen, een atelierwerking rond vakmanschap, de expo ‘De sixties’, de Bruegelgame en Bokrijkacteurs die via ‘Living History’ het dorpsleven anno 1919 tot leven brengen. Hiervoor dien je vooraf een ticket te reserveren.

Gefaseerde aanpak
Bokrijk is in oktober gestart met het gratis openen van het museum als wandelpark. Door mensen toe te laten om op een veilige manier te komen ontspannen, neemt Bokrijk zijn maatschappelijke rol ter harte. Bezoekers volgen een vaste wandelroute in één richting van ongeveer 4 km. Vooraf reserveren is niet mogelijk. In 2021 staat de teller van het aantal wandelaars in het Museumwandelpark op ongeveer 27.000 personen tot einde februari. 

Ook in maart kan er elk weekend gratis gewandeld worden in het Openluchtmuseum. Vanaf april is dat dagelijks het geval. De grote Openluchtspeeltuin zal op deze momenten eveneens geopend zijn. Ook het fietsverhuurpunt in Bokrijk opent opnieuw de deuren bij de start van de paasvakantie. Van zodra dit van overheidswege toegelaten is, zullen de horecazaken in het park opnieuw de deuren openen. Via de druktebarometer op www.bokrijk.be kan je op vooraf zien hoeveel volk er ter plaatse is.

Volwaardig ‘coronaproof’ aanbod vanaf mei
In de volgende fase, vanaf 1 mei, wil Bokrijk de – betalende – museale werking terug opstarten en de  historische gebouwen heropenen met een volwaardig ‘coronaproof’ aanbod. Een vast parcours doorheen het museum zal de bezoekers van de ene bezienswaardigheid naar de andere leiden. Ook de Bruegelgame, geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, is opnieuw te spelen. Net zoals in de andere musea dient men vanaf dan verplicht online een ticket te reserveren vóór het bezoek aan het Openluchtmuseum. Dit laat een goede spreiding van de bezoekers en een aangenaam museumbezoek toe.