Museumwandelpark en speeltuin Bokrijk uitzonderlijk langer geopend t.e.m. 15 november

12.11.2020 | # # # # # # 
Deel dit bericht
museumwandelpark

Het Openluchtmuseum Bokrijk is in de herfstvakantie uitzonderlijk langer geopend als museumwandelpark. We zien dat wandelen erg in trek is nu er heel wat andere activiteiten niet mogelijk zijn omwille van de verstrengde veiligheidsmaatregelen tegen corona. Daarom is er besloten om de poorten van het museumwandelpark open te houden tot de laatste dag van de herfstvakantie: zondag 15 november!

Museumwandelpark én speeltuin in trek
In een tijdsspanne van anderhalve week, tot en met 11 november, mochten we bijna 25.000 wandelaars in het museumwandelpark verwelkomen. Het mooie herfstweer vormde hierbij nog een extra motivatie. De openluchtspeeltuin kreeg in deze periode meer dan 16.000 bezoekers over de vloer.

Topweekend
Het weekend van 7 en 8 november was een heuse topper waarbij we in het museum geregeld flirtten met de maximum toegelaten capaciteit van 1200 personen op hetzelfde moment. Om de bezoekersstroom goed op te vangen, hebben we daarom extra toezichters aan de parkings, de museumingangen en aan het fietspad ‘Fietsen door het Water’ ingezet. Zij hielden ook de naleving van de veiligheidsafstand en de andere coronamaatregelen in het oog.

Poorten open tot einde herfstvakantie
En er is nog meer positief nieuws te melden. Aangezien de herfstvakantie werd verlengd met nog twee extra dagen, volgt ook Bokrijk dit voorbeeld. We houden daarom de poorten van zowel het museumwandelpark als de speeltuin open tot en met zondag 15 november.

Raadpleeg vóór je bezoek de druktemeter op www.bokrijk.be.

Lees de artikels in de krant (.pdf)