MARKED: tijdelijk presentatie- en verkoopsplatform voor Limburgs designtalent

12.06.2013 | # # # # # # # # 
Deel dit bericht
C-mine exterieur

Stad Genk/C-mine en Cultuurplatform Design organiseren van 30 november 2013 tot 8 maart 2014, de vierde editie van de C-mine pop-up shop MARKED. Gedeputeerde van cultuur Igor Philtjens: “MARKED is een tijdelijk presentatie- en verkoopsplatform met een tweeledige doelstelling: designtalent stimuleren in creatief ondernemerschap en design kenbaar maken bij een breder publiek.”

De creatieve sector is een belangrijke drijvende kracht achter innovatie, economische groei en maatschappelijke cohesie. Helaas ontbreekt het jonge creatieve ondernemers nog te vaak aan gedegen businessbegeleiding bij de lancering van hun concept of idee. “Binnen het grensoverschrijdend project Creative Drive worden jonge creatievelingen met zin voor ondernemerschap uitgedaagd en gecoacht om een nieuw idee te ontwikkelen tot een marktklaar product. Het project kan rekenen op Europese en provinciale subsidies,” aldus gedeputeerde van economie Marc Vandeput.

Een selectie van acht opkomende product-, juweel-, grafisch-, interieur- en accessoiredesigners nemen de komende maanden deel aan het voorbereidende begeleidingstraject dat uiteindelijk moet helpen hun te product te vermarkten en te doen opmerken in de shops. De ontwerpers krijgen een tiental begeleidingssessies om hun product klaar te stomen voor de markt. Van fashion tot product design, elke discipline krijgt een antwoord op vragen rond communicatie, personal branding, marketing, materialen en productietechnieken. Daarnaast stimuleert en faciliteert MARKED samenwerkingen met sponsors, producenten, afzetpunten, communicatiekanalen,… en organiseert hieraan gekoppeld verschillende events zoals een toonmoment van het begeleidings- en ontwerptraject en uiteraard de nodige verkoopmomenten.

“De creatieve sector wordt in het SALK-rapport omschreven als een beloftevol economische speerpunt voor de toekomst. Het is belangrijk dat de ontwikkelingskansen versneld worden omgezet in nieuw ondernemerschap en jobs,” besluiten de gedeputeerden Vandeput en Philtjens.