MARKED 2013 zoekt designers met een droom

10.01.2013 | # # # # 
Deel dit bericht
Igor 2

Nu de succesvolle tentoonstelling van de eerste editie van MARKED volop loopt, worden de inschrijvingen voor MARKED 2013 alvast geopend. Designers die naar buiten willen komen met hun eigen product of dienst maar nog een duwtje in de rug nodig hebben, zijn bij MARKED aan het juiste adres.

“Het is een grote uitdaging voor designers om hun eigen product of dienst succesvol op de markt te bengen,” zegt Igor Philtjens, gedeputeerde van Cultuur. “Financieel, zakelijk, communicatief, promotioneel, concurrentieel, … Ze moeten op alle vlakken sterk staan om met hun product of dienst een plaats op de markt te veroveren. MARKED is hierbij de ideale partner.”

MARKED is de missende link tussen ontwerpers en de markt. De nadruk ligt op het vermarkten van het eindproduct, maar er wordt een uitgebreid voortraject aan gekoppeld met collectieve en individuele begeleiding op diverse vlakken, naargelang van de noden van een beginnend ondernemer in de creatieve sector.

De editie van 2012 is alvast een succes en bracht reeds 3000 bezoekers naar de tentoonstelling. De MARKED expo ontdek je nog tot 31 maart op C-mine.

In 2013 krijgen opnieuw een tiental designers de kans deel te nemen aan het begeleidingstraject en hun product of dienst te lanceren met de steun van MARKED. Inschrijven is de boodschap.

“Met MARKED wil de Stad Genk, samen met met Cultuurplatform design, een tweeledige doelstelling behalen: designtalent stimuleren in creatief ondernemerschap en design kenbaar maken bij een breder publiek”, aldus burgemeester van Genk Wim Dries.

Oproep en reglement op www.designplatform.be