Maasvallei: vakantiegevoel dicht bij huis

08.09.2014 | # # # # # # # 
Deel dit bericht
Maasland landschap

Gedeputeerden Ludwig Vandenhove en lgor Philtjens zijn beiden van het zuiden van de provincie afkomstig. Maar door de jaren hebben ze de schitterende Maasvallei beter leren kennen. En waarderen. Voor een speciale bijlage in Het Belang van Limburg gaven ze een dubbelinterview.

lgor Philtjens; gedeputeerde voor Toerisme, Cultuur en Erfgoed en voorzitter van de stuurgroep van RivierPark MaasvalIei: “Er is een mooie samenwerking in de regio, tussen verschillende troeven: de prachtige natuur, maar ook erfgoed, geschiedenis en cultuur. Denk maar aan de Maasdorpjes. Dat maakt de Maasvallei een ideale bestemming waar Limburgers kunnen ontspannen, door te wandelen of te fietsen. En even te gluren bij de buren in Nederland, door de Maas over te steken. Het RivierPark heeft alles voor een fijne vakantie in Limburg, je krijgt er een vakantiegevoel dicht bij huis.”

De Maas is de schakel tussen Belgisch Nederlands-Limburg, Over de rivier heen wordt er de laatste jaren steeds meer samengewerkt.
lgor Philtjens: “Een teken daarvan is de uniforme huisstijl, die Regionaal Landschap heeft ontwikkeld en waarvoor ze de prijs Publieke Ruimte 2014 gewonnen hebben. We zijn erg blij met die prijs, want die combineert twee belangrijke troeven: natuur en landschapszorg met cultuur en erfgoed. ”

De toekomst

lgor Philtjens: “De Nederlandse gemeenten en hun partner hebben beslist om het concept RivierPark over te nemen en te realiseren. Door deze verregaande samenwerking wordt het RivierPark een internationaal gegeven dat ook internationaal hoge ogen kan gooien als toeristische bestemming. Het gaat immers over de grootste en succesvolste rivierherstelprojecten van Europa.”

> Lees de artikels in de krant (.pdf)