Kwart van de gastvrije adresjes in ‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2018’ is Limburgs

11.12.2017 | # # # # # # # # # # # 
Deel dit bericht
Logeren in Vlaanderen

Elk jaar lanceert de vzw Logeren in Vlaanderen – in samenwerking met vijf provinciale toeristische organisaties en de private logiessector – het logiesboek ‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland’. Een initiatief waaraan Toerisme Limburg met veel enthousiasme en toewijding meewerkt om zo Limburg als gastvrije en dichtbije vakantiebestemming te promoten en de vrijetijdseconomie in onze provincie te ondersteunen. Met resultaat! Want maar liefst een kwart van de leuke logeeradresjes in de editie van 2018 – die op 11 december gelanceerd wordt – is Limburgs. Daarmee bevestigt Limburg dat het een populaire bestemming is en blijft voor kortbijvakanties.

Veel fietsmogelijkheden en prachtige natuur

Met bijna 200 Limburgse logiesuitbaters is Limburg uitstekend vertegenwoordigd in ‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2018’. Uit een onderzoek rond de campagne van vorig jaar blijkt dat de mensen die via het logiesboek of via de website van Logeren in Vlaanderen een verblijf in Limburg boeken, vooral aangetrokken worden door de prachtige natuur en het bekende fietsroutenetwerk. Met Fietsen door het Water bieden we fietsliefhebbers bovendien een unieke fietservaring aan. En in de toekomst komen daar met Fietsen door de Bomen, Fietsen door de Heide en Fietsen onder de grond nog extra belevingen bij.

21 miljoen euro

Datzelfde onderzoek toont aan dat 35 procent van de omzet van Logeren in Vlaanderen in Limburg gerealiseerd wordt. In concrete cijfers betekent dat 21 miljoen euro. Daarmee levert het toerisme in Limburg een belangrijke bijdrage aan de Limburgse economie en tewerkstelling. We zullen daarom in de toekomst naast onze eigen initiatieven, zoals de Limburg Vakantiegids, blijven investeren in de vzw Logeren in Vlaanderen.

Lanceringswedstrijd

Om de lancering van ‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2018’ te vieren, organiseert Logeren in Vlaanderen – in samenwerking met de Radio 2-programma’s De Madammen en Start je dag – de grote Verdiend Verlof-wedstrijd. Vanaf 11 december schenkt Logeren in Vlaanderen vijf dagen lang één persoon, die door anderen genomineerd is, een verdiend verlof. De winnaar wordt tijdens de uitzending van De Madammen bekendgemaakt.

Een eigen verhaal

De logies die tijdens de lanceerweek aan bod komen, tonen dat onze logiesuitbaters sterk staan dankzij hun eigen bijzondere verhaal. Domein Marsnil uit Heers kan een totaalbeleving aanbieden met een wijndomein, gastenkamers, vakantiewoning en restaurant met streekproducten. Bij Vakantiewoning de Pluktuin  in Haspengouw kunnen de gasten dan weer deelnemen aan een workshop bloemschikken onder begeleiding van een gastvrouw die werkelijk gepassioneerd is door bloemenkunst.

Haal of bestel jouw exemplaar

Het logiesboek ‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2018’ is gratis te verkrijgen in de toeristische infokantoren of online te bestellen op de website van Logeren in Vlaanderen.