Live dans van Company Noi op Timeless Beauty

28.06.2017 | # # # # # # # # 
Deel dit bericht

Company Noi

Elke zondagnamiddag in juli en augustus brengt het Gallo-Romeins Museum zinnenprikkelend bewegingstheater. Vier danseressen van Company Noi geven het beste van zichzelf op de tentoonstelling Timeless Beauty.

“Timeless Beauty biedt een heerlijke mix van kunstfotografie, Romeinse poëzie, topstukken én professionele dans. Ik ben een voorstander van zulke ‘cross-overs’; verschillende kunstvormen en disciplines die samengaan en elkaar versterken.” vindt gedeputeerde van Cultuur, Toerisme en Erfgoed Igor Philtjens.

Valentina Nigro ontwikkelde vorig jaar de voorstelling ‘Donna’ en ging op zoek naar wat ‘vrouw-zijn’ inhoudt. Speciaal voor het Gallo-Romeins Museum was ze bereid de choreografie te herwerken opdat de dans naadloos zou passen in de stijlvolle tentoonstellingsomgeving. De choreografie beoogt een heldere dialoog met de fotografie van Marc Lagrange. Dans wordt herleid tot zijn essentie, met minimale toevoeging van tekst of muziek. De professionele danseressen bewegen vloeiend, elegant en tegelijkertijd krachtig.

Bezoekers genieten van een nieuwe ervaring. Ze staan op enkele meters van de danseressen. Ze horen lichamen bewegen, zien spieren zich opspannen en weer ontspannen, voelen lijfelijke energie. Choreografe Valentina Nigro: “We geven leven. Er ontstaat iets magisch. Elke danseres heeft een andere lichaamsbouw en dansstijl. Met deze productie wil ik vertellen dat elk lichaamstype, elke vrouw op haar eigen manier, mooi kan zijn.”

Gedeputeerde Igor Philtjens: “Toonaangevende musea experimenteren steeds vaker met dans. In een tentoonstelling die gaat over het schoonheidsideaal van de vrouw bieden de knappe voorstellingen van Company Noi een toegevoegde waarde. Bezoekers van Timeless Beauty worden aangezet tot reflectie over lichamelijke schoonheid, nu en in het verre verleden.”

De dansperformances vinden plaats in de setting van Timeless Beauty, elke zondag in juli en augustus, doorlopend tussen 14.30 en 17.00 uur (inbegrepen in de toegangsprijs).
Timeless Beauty loopt nog tot en met 31 augustus.