Limburgse theatermakersgroep Lap scoort internationaal met ‘Niet wiet wel nel’

10.09.2013 | # # # # # # 
Deel dit bericht
dommelhof

NIET WIET WEL NEL (6+) een voorstelling van Limburgse theatermakersgroep LAP is geselecteerd voor het internationaal theaterfestival voor kinderen en jongeren, het Minimidimaxi festival in Noorwegen. De productie is een samenwerking tussen theatermakersgroep LAP uit Hasselt en Hoge Fronten uit Maastricht. De voorstelling, die eerder dit jaar ook al de Nederlandse jeugdtheaterprijs de Zilveren Krekel in de wacht sleepte, werd mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning door o.a. TAKT Dommelhof en STROOM. “De provincie zet sterk in op de ondersteuning van jonge artiesten”, aldus gedeputeerde van Cultuur Igor Philtjens. “De selectie is opnieuw een mooie erkenning voor de makers en toont aan dat het beleid inzake talentontwikkeling zijn vruchten afwerpt.”

In april dit jaar werd de voorstelling NIET WIET WEL NEL reeds gelauwerd met een Zilveren Krekel vanuit de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) in Nederland. NIET WIET WEL NEL kreeg een Zilveren Krekel in de categorie meest indrukwekkende productie van dat seizoen. Tijdens een groot galafeest op 15 september 2013 zal de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt worden en een Gouden Krekel in ontvangst kunnen nemen. De VSCD heeft de Krekels in het leven geroepen om de makers te eren en uiting te geven aan het belang dat zij hechten aan jeugdtheater.

Naast het Nederlandse succes van NIET WIET WEL NEL is er nu ook de selectie voor het internationaal kinder- en jeugdtheaterfestival Minimidimaxi in Noorwegen (Bergen). Op 13 en 14 november 2013 kunnen Noorse kinderen en hun ouders dus genieten van de succesproductie van tmg LAP en Hoge Fronten. “Mede dankzij de ondersteuning vanuit de provincie kunnen Limburgse talenten zich profileren en hun carrière uitbouwen in Limburg en zelfs tot in Noorwegen,” concludeert gedeputeerde van Cultuur Igor Philtjens.

Wie de voorstelling nog niet kon zien, krijgt zeker nog een kans. In oktober en november is NIET WIET WEL NEL in verschillende Vlaamse schouwburgen te gast.

Het hele jaar door werken artiesten uit verschillende sectoren (theater, dans, muziek, film,…) aan hun nieuwe productie in Provinciaal Domein Dommelhof in het kader van TAKT Dommelhof. De resultaten van dit werkproces worden regelmatig getoond tijdens TAKT#festivals, zo ook ‘NIET WIET WEL NEL’. Voor de première op 6 oktober 2012 in CCHA, kon je tijdens TAKT#9 al een exclusieve blik werpen op ‘NIET WIET WEL NEL’, tijdens de conceptpresentatie van deze voorstelling in Dommelhof. De voorstelling kon toen al op veel nieuwsgierigen rekenen, want de TAKT#9-avond was bijna volledig uitverkocht. Inge Liefsoens van tmg LAP en Lieke Benders van Hoge Fronten werkten eerder al succesvol samen op TAKT met de voorstelling Heimzee.