Cultuurplatform: Limburgse delta voor de culturele stroom

04.03.2013 | # # # # # # # # # 
Deel dit bericht
Cultuurplatform13

Cultuurplatform. Zo heet de koepel waaronder de zeven bestaande Limburgse culturele platformen de krachten bundelen. Met een nieuwe huisstijl én centrale website versterken ze elkaar. Cultuurplatform.be is daarom als een delta. Een delta voor de culturele stroom die zich vertakt in hedendaagse dans, jazz, klassieke muziek, beeldende kunst, pop, film en design. Alles start bij Cultuurplatform.be

De 7 vertrouwde platformen – Zebracinema, Design Platform Limburg, Kunst in Limburg, dans in Limburg, Pop in Limburg, Forte en Motives for Jazz – blijven hun eigenheid behouden, maar ressorteren voortaan onder Cultuurplatform.
Het doel? De krachten nog meer bundelen en de cultuurliefhebber nog beter op zijn wenken bedienen. Eén website, die ook geschikt is voor mobiele toepassingen, bundelt alle informatie.

Cultuurplatform centraliseert niet alleen alle agenda’s van de individuele platformen, het heft ook de disciplinaire barrières op. Een meerwaarde voor de cultuurliefhebber die in zijn zoektocht naar informatie kennis maakt met het brede(re) en kwalitatieve aanbod van alle bestaande platformen.
“Cultuurplatform is een unieke samenwerkingsvorm, een partnership tussen meer dan 30 Limburgse cultuurorganisaties”, zegt gedeputeerde voor Cultuur Igor Philtjens. “Met Cultuurplatform kiezen we resoluut voor een intermediair cultuurbeleid, door uitbouw van kennis, expertise en samenwerking rond cultuurdisciplines.”

Cultuurplatform is een katalysator voor de culturele sector en is dan ook hét aanspreekpunt voor artiesten, designers, organisatoren en andere organisaties die cultuur uitdragen. De huisstijl van Cultuurplatform werd gerealiseerd door Uber and Kosher, het in Antwerpen gebaseerde bureau van Limburgers Deborah Bloemen en Martijn Vogelaers. “We hebben gezocht naar een uniforme huisstijl voor het Cultuurplatform waarbinnen elke van de platformen toch een eigen identiteit krijgt”, zegt Martijn Vogelaers. “Door ze elk een eigen grafisch patroon te geven, onderscheiden ze zich niet alleen van elkaar, daardoor ontstaat er ook een herkenbaarheid bij de cultuurliefhebber.”

De website wordt tijdens het sectormoment rond ‘Cultuur en financiën’ op 8 maart officieel voorgesteld aan de cultuursector.

http://www.cultuurplatform.be/

> Lees de artikels in de krant (.pdf)