Limburg promoot streekproducten op ‘Lekker genieten’ in Gent

10.12.2014 | # # # # # 
Deel dit bericht
Boekweitkoek

Op 13 en 14 december vindt de culinaire happening ‘Lekker Genieten in Gent’ plaats. Op drie prachtige locaties in Gent kunnen bezoekers kennismaken met exclusieve gerechten en hapjes, maar ook met lokale producten uit alle hoeken van het land. Toerisme Limburg vzw en de dienst Landbouw en Platteland van de provincie Limburg slaan de handen in mekaar om een stukje Limburg naar Gent te brengen.

Dit weekend is het hartje van Gent the place to be voor iedere fijnproever. In de Oude Vismijn, het Groot Vleeshuis en De Marriott kan je twee dagen lang genieten van de beste producten, originele topgerechten en Vlaamse streekproducten. Onder impuls van gedeputeerde van Toerisme en Cultuur Igor Philtjens en gedeputeerde van Landbouw- en Platteland Inge Moors, zal de provincie Limburg een Limburgpaviljoen inrichten in de Oude Vismijn. Hier zullen 10 Limburgse standhouders niet alleen het beste van zichzelf maar ook van Limburg serveren.

Gedeputeerde van Landbouw en Platteland Inge Moors: “Met meer dan 170 hoeve- en streekproducenten kent Limburg namelijk een assortiment van honderden lokaal bereide producten. De typische versheid, kwaliteit en authenticiteit spreken tot ieders verbeelding. Bovendien bieden hoeve- en streekproducten een meerwaarde op sociaal, ecologisch en economisch vlak. Door actief de Limburgse producten en producenten te promoten, zet de provincie Limburg in op het promoten van het korte ketenverhaal en in bredere context de duurzame landbouw. De promotie kan voor de producenten het nodige duwtje in de rug zijn om zich verder te professionaliseren in hun ondernemerschap. Daarom zien we in deze culinaire happening in Gent dan ook een unieke kans om de bijzondere smaak en kwaliteit van de Limburgse producten buiten de provinciegrenzen heen te verspreiden.”

Gedeputeerde van Toerisme en Cultuur Igor Philtjens geeft aan dat de Limburgse hoeve- en streekproducten sterke troeven en kwaliteiten hebben die het Limburgse imago ten goede komen. “Limburg bezit een mix van elementen die een bezoek aan onze provincie meer dan de moeite waard maken. Onze uitdaging bestaat er vandaag in om onze toeristische troeven verder te versterken, beter te vermarkten en beter met elkaar te verbinden. Dit kan perfect met onze lokale producten die mede onze streekidentiteit uitdragen. Het rijke palet aan Kempische bieren en streekkazen, boekweitkoek, de Maaslandse en Haspengouwse wijnen, grotchampignons uit Riemst, de vele fruitbereidingen … het zijn stuk voor stuk producten die elke bezoeker charmeren, een verhaal brengen en tegelijk ook de appetijt opwekken om meer van onze provincie te proeven.”

Het Limburgpaviljoen wordt ingericht door De Jambrouwerij (Riemst), Brouwerij Toetelèr (Hoeselt), Pipo (Sint-Truiden), Bakkerij Lintermans (Tessenderlo), Blueberryfields (Meeuwen-Gruitrode), Gebroeders Blues (Borgloon), Catherinadal (Hamont-Achel) en Wijnhuis Huize Timmermans (Rotem). Zij laten de bezoekers van het evenement kennismaken met overheerlijke Limburgse kazen, verse appelsappen, bieren, wijnen zelfbereide confituren en zo veel meer. Het ruimere aanbod van Limburgse hoeve- en streekproducten zal worden gepresenteerd door PUUR LIMBURG, hét provinciaal distributienetwerk dat ervoor zorgt dat een groot assortiment van deze producten vandaag gekocht kan worden bij één van de vijftig afhaalpunten of besteld kan worden via de webshop.

Meer info: www.lekkergenieten.com