Limburg geeft korting aan toeristen

24.10.2013 | # # # # # # # 
Deel dit bericht
vakantiepark

Limburg geeft tot 100 euro korting aan iedereen die deze maand nog beslist om een dichtbijvakantie in een Limburgs vakantiepark te boeken via een speciale actie. Deze promotiecampagne loopt in samenwerking met de vier Limburgse vakantieparken. “Dit is een goed voorbeeld van samenwerking tussen de publieke en private partners, daarop willen we in de toekomst nog meer inzetten” zegt de Limburgse gedeputeerde van Toerisme en Cultuur, Igor Philtjens.

Prima uitvalsbasis voor actieve najaarsvakantie

Door hun ligging in of aan de Limburgse landschapsparken zijn de vakantieparken een ideale uitvalsbasis voor landschapsbeleving, wandelingen en fietstochten.

Uit een tevredenheidsonderzoek van Toerisme Vlaanderen bleek al dat toeristen vooral voor een vakantiepark kiezen omwille van de rust (57 %), het landschap (27 %), de mogelijkheden om een actieve vakantie te beleven (33 %), om te wandelen (26 %) en te fietsen (24 %). Vakantieparken hebben een uitgesproken kindvriendelijk imago. Ideaal dus voor jonge gezinnen en families. Maar ook koppels en vrienden genieten het hele jaar rond van het sterrencomfort en de diverse all-weather faciliteiten (zoals subtropische zwemparadijzen en wellness) midden in de natuur. Goed of slecht weer, in de vakantieparken heb je gegarandeerd een geslaagde vakantie.

Vakantieparken zijn belangrijk voor Limburgse vrijetijdseconomie

Het aantal toeristen in de Limburgse vakantieparken ging in 2011 voor het eerst sinds jaren opnieuw naar omhoog (naar 388 303). Reden voor Toerisme Limburg vzw om deze gezinsvriendelijke vakantievorm te ondersteunen en zo haar imago als regio voor familievakanties te versterken.

De vakantieparken zijn goed voor meer dan één derde van het aantal verblijfsgasten in Limburg. Hun impact op onze vrijetijdseconomie is dus zeer groot.

Al 2.500 bekeken de interessante kortingen

Sinds de lancering hebben al meer dan 2.500 geïnteresseerden doorgeklikt naar het aantrekkelijke aanbod van de parken: 100 euro korting voor een dichtbijvakantie in Park Molenheide (Houthalen-Helchteren), Center Parcs De Vossemeren (Lommel) en Center Parcs Erperheide (Peer) en 75 euro in Narvik Home Parc Mooi Zutendaal (Zutendaal).

Je kan voor het hele jaar een vakantieverblijf reserveren. Maar de uiterste boekingsdatum is wel 31 oktober 2013.

Herfstcampagne rond kleurrijk palet aan landschappen

De kleurrijke landschappen zijn de grootste troef van Limburg. Het landschap is, na fietsen, één van de belangrijkste redenen voor de toerist om Limburg te bezoeken. De herfstcampagne van Toerisme Limburg is daarom opgebouwd rond de gevarieerde landschappen die Limburg zo aantrekkelijk maken in de herfst.

“Met deze nazomercampagne willen we het toeristische seizoen verlengen en zo het risico voor onze ondernemers beter spreiden. De Limburgse vrijetijdseconomie is nog steeds erg afhankelijk van het zomerseizoen. Een derde van alle overnachtingen gebeurt in juli en augustus. Dit jaar kenden we een topzomer, maar wanneer het iets minder zou zijn, is de impact voor de ondernemers erg groot” besluit Igor Philtjens.

De mooiste plekjes in dat breed kleurenpalet aan landschappen zijn samengebracht in een swingende spot, op muziek van (Limburger) Buscemi.