Limburg Fietsparadijs-app legt extra belevingslaag over fietsroutenetwerk

18.06.2015 | # # # # # # 
Deel dit bericht
Limburg Fietsparadijs-app

Toerisme Limburg vzw lanceert een nieuwe mobiele fietsapplicatie die fietsers helpt om de mooiste stukjes van Fietsparadijs Limburg te ontdekken. De applicatie bundelt belevingsvolle themafietslussen. “Maar de app is zoveel meer dan een digitale versie van onze themafietskaarten. Ze helpt de toerist om op basis van foto’s en landschappen een route te kiezen, ze verhoogt de beleving, draagt bij tot het fietserscomfort én is een hulpmiddel om ons routenetwerk kwalitatief op peil te houden. Een primeur!” zegt de Limburgse gedeputeerde van Toerisme, Cultuur en Erfgoed Igor Philtjens.

We vieren dit jaar 20 jaar Fietsparadijs Limburg. De gratis fietsapp komt dan ook op het ideale moment. Het is een verjaardagscadeautje voor de meer dan 2 miljoen fietsers die Limburg elk jaar op het knooppuntennetwerk ontvangt. De routes die met de fietsapplicatie worden ontsloten, combineren het beste van Limburg op het vlak van landschap, cultuur, natuur en erfgoed. De mobiele applicatie maakt het de fietser gemakkelijker om uit de vele mogelijkheden te kiezen voor de beleving en het landschap die bij hem of haar passen.

Een fotogalerij presenteert de mooiste plekken van het fietsroutenetwerk. Je bladert door prachtige foto’s van tientallen decors, landschappen en attracties. Kom je iets tegen dat je wilt zien? Dan klik je op de foto en krijg je meteen een uitgestippelde knooppuntenroute die je langs dat plekje brengt. Handig voor wie Limburg nog niet goed kent, maar ook om de eigen provincie belevingsvol te verkennen.

Igor Philtjens: “De app toont helder waar je vertrekpunt is, welke knooppunten je moet volgen, hoe lang de route is én wat je onderweg tegenkomt. Attracties, fietshoreca, favoriete fietsplekjes … Ze staan allemaal duidelijk vermeld mét de nodige uitleg. Onze continue investering in beleving, comfort en kwaliteit zorgt ervoor dat het Fietsparadijs Limburg zich blijft onderscheiden van andere knooppuntennetwerken.”

De app bundelt belevingsvolle themafietslussen, gemaakt door de fietsspecialisten van Toerisme Limburg. Deze themalussen vertegenwoordigen kilometers fietsplezier op het Limburgse knooppuntennetwerk. Applicatiebouwer Steffen Brans van het Hasseltse bedrijf appwise: “De veelheid aan informatie die beleving toevoegt aan de app en de fietservaring halen we uit de toeristische databank van Toerisme Limburg. Zo zijn we er zeker van dat de info in de app altijd correct is. Het resultaat? Een schat aan toeristische informatie.”

Meldknop

Opmerkelijk is dat de fietsapp ook een ‘meldknop’ bevat. Merk je dat er een fietsbordje ontbreekt, zijn er overhangende takken of is er een gat in het wegdek? Dan meld je dit met enkele klikken aan het serviceteam van het fietsroutenetwerk. Dat weet dan meteen waar het probleem zich situeert. “De app is een hulpmiddel om de kwaliteit van ons fietsroutenetwerk te blijven garanderen. We roepen de hulp in van de fietsers. Maar ook onze fietspeters en -meters, die het hele jaar door het fietsroutenetwerk op kwaliteit controleren, maken er voortaan gebruik van. Het is
met die focus op kwaliteit dat we als uitvinder van het knooppuntfietsen elke dag het verschil maken en bouwen aan Fietsparadijs Limburg”, besluit Igor Philtjens.

Praktisch

De ‘Fietsparadijs Limburg’-app is gratis beschikbaar voor Android (Google) en IOS (Apple), en is nu te downloaden in de Play Store en vanaf begin juli in de App Store.

> Lees de artikels in de krant (.pdf)