Limburg aanwezig op CITIE in China

09.09.2019 | # # # # # # 
Deel dit bericht

Van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september vond in Guangzhou de CITIE, oftewel de China International Tourism Industry Expo, plaats. Het is een van de grootste internationale toerismebeurzen van China, die jaarlijks plaatsvindt in Guangzhou, de hoofdstad van de provincie Guangdong, een zusterprovincie van Limburg.  Ter gelegenheid van het zusterschap, ter versterking van de toeristische relatie tussen beide provincies en met het oog op het groeiende potentieel van de Chinese markt voor Vlaanderen en Limburg, werd ik in mijn functie als gedeputeerde door het organisatiecomité uitgenodigd om deze beurs officieel te openen en de Limburgse fietsbelevingsprojecten hier voor te stellen.

Vijftiende CITIE
De beurs, die is uitgegroeid tot de beste marktgerichte internationale toeristische beurs in China, was dit jaar aan haar 15de editie toe. Ze richt zich zowel op de B2B- als B2C-markt om wereldwijd hoogwaardige toeristische bestemmingen, dienstverleners en leveranciers aan te trekken. Het is een professioneel platform voor het delen van informatie, het kopen van producten en bedrijfsontwikkeling voor exposanten en kopers. Deze uitnodiging was een ideale gelegenheid om te benchmarken en te bekijken of een mogelijke structurele samenwerking op het vlak van toeristische promotie opportuun is. Het moet ons toelaten in te schatten of en hoe we op de editie CITIE 2020 aanwezig moeten zijn. Door ons bezoek en de deelname aan deze belangrijke toeristische beurs, krijgen we bovendien nieuwe kennis en inzichten met betrekking tot toeristische promotie en producten.

Zusterprovincie Guangdong
Guangdong is een van de meest dynamische en economisch krachtige provincies van China. Hun consumptie is 11% van totale consumptie in China. Er wordt sterk ingezet op de economische ontwikkeling van de regio Guangdong- Hong Kong – Macao. Met 68 miljoen inwoners, behoren zij tot de rijkste Chinezen. Toerisme heeft er een enorm potentieel.  Onze aanwezigheid op deze expo is daarom relevant, al was het maar omwille van het belang om de relaties met onze zusterprovincie te onderhouden en te versterken. Bovendien kunnen we op deze manier de toeristische banden met Guangdong als potentiële bronmarkt voor Limburg versterken, via o.a. networking met andere aanwezige exposanten en bezoekers. Samen met o.a. de Chinese minister van Toerisme  mocht ik de beurs officieel openen. Tijdens de indrukwekkende openingsceremonie waren er een vierhonderdtal gasten uit 60 verschillende landen.