Kunst in de Kamer 2013

05.04.2013 | # # # # # 
Deel dit bericht
voka igor

Voor het vijfde jaar op rij wordt Kunst in de Kamer georganiseerd. De Kick-off had plaats in het ‘Huis van de Limburgse Ondernemer’.

Met ‘Kunst in de Kamer ‘ wil Voka – KvK Limburg creativiteit bi¡nen het ondernemerschap stimuleren. Het project loopt in samenwerking met de Provincie Limburg. Igor Philtjens, de kersverse Gedeputeerde voor cultuur nam tijdens de Kick-off de honneurs voor de Provincie Limburg waar.

Gedeputeerde Philtjens benadrukte dat het niet verwonderlijk is dat de Provincie Limburg zijn steun al voor het derde jaar op rij verleent aan Kunst in de Kamer. Het is volgens hem een mooi initiatief waarbij Voka – Kamer van Koophandel Limburg creatieve geesten én doeners samenbrengt in een reeks tentoonstellingen.Met werken die niet alleen boeiend zijn om naar te kijken, maar die vooral aanzetten tot discussie, tot dialoog tussen kunstenaars en hun publiek, tussen kunstenaars en ondernemers en tussen ondernemers onderling.

Kunstschilder Gommaar Gilliams uit Hasselt bijt dit jaar de spits af. Hij behaalde zijn Master in de beeldende kunsten aan Sint-Lukas in Brussel. Deze kunstenaar heeft een eigen abstracte taal gecreëerd die alsmaar evolueert. Hij vindt zichzelf opnieuw uit in ‘The joy of painting’. Tijdens deze tentoonstelling toont Gilliams een selectie werken van de voorbije 4 jaar. In zijn recent werk laat hij zich inspireren door renaissance schilders als Piero Della Francesca.

Tijdens de Kick-off werd ook het volledig jaarprogramma voorgesteld. Dit jaar werd er gekozen voor jonge dynamische creatievelingen. Zo zal Studio Pieck, bestaande uit het duo Kristof Santermans en Frederic Pieck, als tweede in de rij het ‘Huis van de Limburgse Ondernemer’ verlichten met hun verlichtingsobjecten. Gevolgd door de jonge modefotografe Dena Huys. In augustus starten we na een korte zomerstop terug met Bilzenaar Ramon Schoonbrood, hij vertaalt in zijn werken een kritische kijk op de maatschappij. Als voorlaatste hebben we Astrid Vyt te gast. Zij werkt met ecologische materialen en we sluiten af met kunstwerken die afkomstig zijn van het kunstatelier Tevona.

> Lees de artikels in de krant (.pdf)