Kunst in de Kamer 2018 in het teken van ondernemerschap

07.03.2018 | # # # # # # # # # 
Deel dit bericht
Kunst in de Kamer

Op dinsdag 6 maart 2018 opende Voka Limburg samen met de provincie Limburg de expositie Kunst in de Kamer 2018. Maar liefst 19 kunstenaars die ook exposeerden tijdens de vorige edities van Kunst in de Kamer lieten zich op onze vraag inspireren door het Limburgse ondernemerschap. Tot en met donderdag 31 mei stellen ze hun werk tentoon in het Huis van de Limburgse Ondernemer. Met dit initiatief ondersteunen Voka en de provincie Limburg creatievelingen en brengen ze ondernemers en kunstenaars dichter bij elkaar.

Ondernemen als kunst
Ondernemerschap is het thema van Kunst in de Kamer 2018. En dat is niet verwonderlijk. Want kunstenaars en ondernemers hebben veel met elkaar gemeen. Ze overschrijden elk op hun eigen manier onze ingebeelde grenzen en weten ons te inspireren met hun passie, vakmanschap en expertise. Kunstenaars willen altijd de status quo uitdagen en alles in vraag stellen. En dat is ook het succes van goed ondernemerschap. Want je vindt pas het gat in de markt als je een vraagteken durft te plaatsen bij de bestaande structuren.

Leten op een bankbiljet
De kunstenaars die tentoonstellen op Kunst in de Kamer 2018 haalden hun inspiratie uit de meest uiteenlopende bronnen. Zo vond kunstenaar Philippe Lebeau inspiratie bij gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg, Johann Leten. Hij creëerde een dollarbiljet met de beeltenis van de Voka-topman. De kunstenaar associeert Voka met ondernemen. En ondernemen is ook geld verdienen. In zijn kunstwerk verbindt Lebeau op een ludieke manier die twee aspecten door een van de meest markante Voka-figuren van de afgelopen jaren af te beelden op het meest iconische bankbiljet.

Een gedurfde combinatie
De opening van Kunst in de Kamer 2018 ging gepaard met een debat over kunst en ondernemerschap. Als gedeputeerde voor Cultuur was ik heel blij om over dat onderwerp van gedachten te wisselen met kunstenaar Gert Robijns en verzamelaar Yvan Vanmol. Het debat maakte duidelijk dat een kunstenaar, een ondernemer en een politicus heel wat gemeen hebben en zich onderscheiden door hun out-of-the-boxmentaliteit, doorzettingsvermogen en durf.

Kunst in de Kamer – praktisch
Waar? Huis van de Ondernemer, Gouverneur Roppesingel 51, 3500 Hasselt

Wanneer? Van 6 maart 2018 tot en met 31 mei 2018