19 kunstenaars brengen Limburgs ondernemerschap in beeld

07.03.2018 | # # # # # # # 
Kunst in de Kamer

Dinsdag 6 maart 2018 opende Voka – Kamer van Koophandel Limburg samen met de provincie Limburg en 19 kunstenaars een nieuwe editie van Kunst in de Kamer. De kunstexpositie vroeg de kunstenaars om zich te laten inspireren door ondernemerschap. 

Maar liefst 19 kunstenaars, die ook op voorgaande edities van Kunst in de Kamer exposeerden, stellen tot en met donderdag 31 mei hun werk tentoon in het ‘Huis van de Limburgse Ondernemer’. Zij lieten zich voor hun kunstwerken inspireren door het Limburgse ondernemerschap.

Kunst en ondernemerschap

Geen vreemd onderwerp, want kunstenaars en ondernemers hebben veel met elkaar gemeen. Elk op hun eigen manier overschrijden ze onze ingebeelde grenzen en weet hun werk duidelijk te inspireren. Kunstenaars willen altijd het status-quo uitdagen en in vraag stellen wat je al kent. Dat is ook het succes van goed ondernemerschap: het gat in de markt vind je pas als je bestaande structuren in vraag durft stellen.

Leten op bankbiljet

Johann Leten was alvast een inspiratiebron voor één van de kunstenaars. Zijn beeltenis prijkt op een dollarbiljet dat voorkomt in een kunstwerk van Philippe Lebeau. “Voka betekent voor mij ‘ondernemen’, maar ondernemen is ook geld verdienen. Het meest symbolische geldbiljet is de dollar en Johann Leten is al jaren één van de meest markante figuren bij Voka – KvK Limburg. Vandaar het ludieke détail”, verklaart de kunstenaar.

Gedurfde combinatie

Tijdens de opening mocht ik samen met kunstenaar Gert Robijns en verzamelaar Yvan Vanmol in debat gaan over ondernemerschap en kunst, met Noël Slangen als moderator. Een debat tussen kunstenaar, ondernemer en politicus: een gedurfde combinatie. Maar laat dat nu net de gemeenschappelijke deler zijn van de deelnemers: buiten de vakjes denken, doorzettingsvermogen en durf.

Over Kunst in de Kamer

Het project Kunst in de Kamer ondersteunt creatievelingen en biedt hen een forum om hun werk te tonen. Anderzijds willen Voka – KvK Limburg en de provincie Limburg met het project ondernemers en kunstenaars dichter bij elkaar brengen en verenigen.

 

Deel dit bericht