Koninklijke familie viert dagje vakantie in Limburg

27.06.2020 | # # # # # 
Deel dit bericht

Limburg kreeg vandaag hoog bezoek. Koning Filip en koningin Mathilde bezochten samen met hun vier kinderen onder meer de Bruegelexpo in Bokrijk en ‘Fietsen door het Water’.

Het bezoek van het Belgische Vorstenpaar en hun gezin aan Limburg is meer dan een mooie opsteker voor onze toeristische sector. Het is een belangrijk signaal dat een vakantie in ons land echt de moeite waard is. Het feit dat de koning en koningin voor Limburg kiezen, is voor ons een bevestiging dat onze investering in een duurzaam, betekenisvol toerisme de juiste keuze is. Zeker in het jaar dat Limburg 25 jaar innovatie met het Limburgse Fietsroutenetwerk viert.

De wereld van Bruegel
In oktober 2018 opende ons vorstenpaar de Bruegeltentoonstelling in het Kunsthistorisches Museum Wien, waaraan ook de vzw Het Domein Bokrijk meewerkte. Vandaag bezochten onze vorsten en hun gezin met veel belangstelling de succesvolle tentoonstelling ‘De wereld van Bruegel’ in eigen land in het Openluchtmuseum Bokrijk, dat begin deze week heropende. De familie was zichtbaar onder de indruk. Vooral toen ze als het ware zelf in een van de schilderijen van Bruegel stapten via de majestueuze spiegelwand op het einde van de tentoonstelling.

Het fietsroutenetwerk als kroonjuweel
Bij een bezoek aan Bokrijk mag natuurlijk ook ‘Fietsen door het Water’ niet ontbreken. De koninklijke familie bezocht de fietsbeleving, die recent nog uitgeroepen is tot een van de 100 mooiste plekken ter wereld door TIME magazine, voor het eerst. Geen betere manier om Limburg te ervaren dan met de fiets.

Al 25 jaar verbindt ons fietsroutenetwerk het beste van Limburg via meer dan 2000 kilometer fietspaden van topkwaliteiteven ver als naar Zuid-Frankrijk en terug. Deze Limburgse uitvinding is ondertussen al vaak gekopieerd, maar nooit geëvenaard. Want Limburg is blijven investeren in unieke fietsbelevingen, zoals Fietsen door het Water. Het fietsroutenetwerk is het kroonjuweel van het Limburgse toerisme. En dat we ons vorstenpaar hier uitgerekend in dit jubileumjaar mogen verwelkomen, is natuurlijk fantastisch!

De koning te rijk in eigen land
De koninklijke familie vervolgde hun fietstocht door Limburg en bracht verder nog een verrassingsbezoekje aan Camping Holsteenbron in Zonhoven, waar nieuwe uitbaters Els en Marc een hart onder de riem werd gestoken na de tumultueuze opstart.

Nul euro omzet gedurende drie maanden laat diepe sporen na bij onze toeristische ondernemers. Daarom hebben we vanuit de provincie en Toerisme Limburg met steunmaatregelen zoals de zuurstoffinanciering van 2 miljoen euro de cashpositie van de ondernemingen versterkt. Daarnaast doen we ook campagnes om vakantie in eigen land te stimuleren. Op Vlaams niveau via het samenwerkingsverband ‘Vlaanderen Vakantieland’. En op Limburgniveau met acteur Matteo Simoni, om te zorgen dat mensen ook boeken. Met al deze maatregelen én met de steun van het vorstenpaar krijgt de Limburgse vrijetijdseconomie een sterke impuls. En ik kan alleen maar hopen dat vele Belgen hun voorbeeld zullen volgen. Want je hoeft niet ver te reizen, geluk ligt vaak net om de hoek.

Bekijk het fragment op VRT hier. Of lees het artikel in Chapeau hier online.

Lees het artikel in de krant (.pdf)