Koning en koningin bezoeken Limburgse mijngemeenten met de fiets

25.05.2018 | # # # # 
Deel dit bericht
Koning Koningin Limburg

© Robin Reynders

Op donderdag 24 mei mochten we in onze provincie Koning Filip en Koningin Mathilde verwelkomen. De Limburgse mijngemeenten Beringen en Heusden-Zolder stonden op het programma van het vorstenpaar. Niet toevallig verplaatsten ze zich via de fiets: Limburg is nog steeds dé fietsprovincie bij uitstek. 

Het eerste wat op de agenda stond, was een bezoek aan Flanders’ Bike Valley (The Global Cycling Center), een open innovatiecentrum voor de wielerindustrie opgericht door 4 lokale KMO’s Bioracer, Lazer Sport, Ridley en Voxsale en Flanders’ Make. Na een bezoek aan de incubator Bikeville en de windtunnel, volgde een rondleiding in het bedrijf Ridley.

Vervolgens verplaatsten de Vorsten zich, samen met gouverneur Herman Reynders, met de fiets richting de oude mijnsite van  Heusden-Zolder. Ze  bezochten er eerst de Luchtfabriek, waar de voormalige machinezalen omgetoverd werden tot een ontdekkings- en getuigenisruimte om het boeiende mijnverleden te herbeleven. Aansluitend gingen de Vorsten naar het Centrum voor Volwassen Onderwijs CVO De Verdieping. Daar gingen ze in gesprek met leerkrachten en cursisten en bezoeken ze de kook- en elektriciteitsateliers.

Het bezoek aan Limburg eindigt met een bezoek aan het stadhuis van Heusden-Zolder voor een receptie aangeboden door de Limburgse bestendige deputatie.