Kinderopvang ’t Molentje Alken wint Gouden Kinderschoen 2018

28.05.2018 | # # 
Deel dit bericht

Als Alkenaar weten we dat het in Alken goed wonen, leven en werken is. We kiezen er voor om te blijven investeren in een zorgzame gemeente voor jong en oud want je goed in je vel voelen is de basis van alles. Ook voor de allerkleinsten blijven we ons inspannen. Ze verdienen mooie, avontuurlijke en veilige speelterreinen om te spelen en te ravotten.

Het OCMW van Alken heeft met het project Groen en Avontuurlijk Spelen (‘GrAS-project’) de Gouden Kinderschoen 2018 in de categorie ‘Schoolgaand’ in de wacht gesleept!
Met het project kregen de buitenspeelplaatsen van de drie opvanglocaties in Alken-Centrum, Terkoest en Sint-Joris meer buitenspeelruimte en meer bomen en planten.
Met de uitreiking van de titel wil de VVSG gemeenten en OCMW’s die werk maken van kwaliteitsvolle kinderopvang in de kijker zetten.

Het OCMW van Alken maakte van de buitenruimte van de buitenschoolse kinderopvang ‘t Molentje een groene, uitdagende en avontuurlijke plek. Het speelplein werd omgebouwd tot een prikkelende omgeving waar alle kinderen zich goed voelen. Volgens OCMW-raadsleden Hannah Billen en Sven Luyck (Open Vld) zet de nieuwe speelruimte de kinderen aan om meer te bewegen en zorgt de speelruimte voor meer speelwaarde en aantrekkingskracht.

We zijn trots dat we in Alken deze mooie eretitel in de wacht hebben kunnen slepen!

Meer informatie vind je op www.goudenkinderschoen.be