Jonge theatermakers te gast op TAKT#17

17.03.2015 | # # # 
Deel dit bericht
Selfed - Kevin Trappeniers

Met productiecentrum TAKT in Provinciaal Domein Dommelhof wil de provincie Limburg een stimulerend artistiek klimaat creëren waarin jonge, talentvolle kunstenaars uit verschillende disciplines (theater, dans, muziek, film …) zich kunnen ontwikkelen. Eind 2014 kon TAKT Dommelhof afklokken op 350 residentiedagen met jonge artiesten, die resulteerden in een dertigtal nieuwe creaties waarvan TAKT er vijftien aan het publiek toonde tijdens de TAKT#festivals. “Via TAKT bieden we jonge artiesten naast financiële ondersteuning ook begeleiding én inhoudelijke coaching. Deze elementen dragen in grote mate bij tot een ongeremde sfeer van creativiteit, net datgene wat jonge artiesten doet groeien”, aldus gedeputeerde van Cultuur en Toerisme Igor Philtjens.

TAKT Dommelhof is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het Vlaamse theaterproductielandschap. Het programma van TAKT#17 belooft dan ook weer op heel wat interesse uit het artistieke veld te kunnen rekenen.

Tijdens TAKT#17 kan je twee avonden (20 en 21 maart) genieten van straffe staaltjes van jonge dans, vernieuwende performances en jeugdig teksttheater. Albert Quesada, Bára Sigfúsdóttir en Sabine Molenaar zijn drie jonge dansers die je laten wegdromen tijdens drie spraakmakende dansvoorstellingen. De performances van de IJslandse Bára Sigfúsdóttir en de Nederlandse Sabine Molenaar wijken af van het conventionele pad en moet je zeker in de gaten blijven houden. Kevin Trappeniers debuteert tijdens TAKT#17 met zijn performance DRAG CHAIN/PUSH CHAIN. Deze performance laat licht, geluid en geur een belangrijke rol spelen, waardoor de zintuiglijkheid de inhoud en vorm versterken zal. Ben je fan van Hugo Claus? Dan is de tekstvoorstelling van fABULEUS op basis van de debuutroman van Hugo Claus DE METSIERS op jouw lijf geschreven. En artiesten van Musica, Impulscentrum voor Muziek, verrassen je op zaterdag met enkele muzikale interventies. Wees voorbereid op een verrassende klankguerrilla, waarbij de omgeving letterlijk tot klinken gebracht wordt met microfoons, transducers, pianosnaren, effecten …

Meer info op www.dommelhof.be/takt.