Japanse Touroperators hebben belangstelling voor Fietsen door het water in Bokrijk

25.06.2016 | # # # # # # 
Deel dit bericht
2016 06 25 Japanse touroperators interesse in FDHW

Bijna 2 maanden na de opening kan het project Fietsen door het Water in Bokrijk al rekenen op interesse vanuit het buitenland. De attractie op het fietsroutenetwerk werd zaterdag uitgetest door een 19 -koppige delegatie van Japanse touroperators. Daarna bezocht de delegatie het openluchtmuseum waarbij de interesse voornamelijk uitging naar de beleving van Bruegel. Het bezoek aan Bokrijk kadert in een reis doorheen Nederland en Vlaanderen en heeft als doelstelling onze regio op de kaart te zetten bij Japanse reizigers. “Ik ben blij met deze internationale aandacht voor Bokrijk én ons fietsroutenetwerk. Het bewijst dat we met een uniek mix van cultuur en natuurbelevingen zoals fietsen door het water en het openluchtmuseum van Bokrijk, Limburg op de kaart kunnen zetten, ook in het buitenland” zegt Igor Philtjens, Limburgs gedeputeerde van Toerisme, Cultuur en Erfgoed en voorzitter van Toerisme Limburg en Bokrijk.

Het bezoek van deze touroperators dankt Bokrijk aan de samenwerking met Toerisme Vlaanderen. Zij promoten Bokrijk sinds enkele jaren op de Aziatische markt en Bokrijk participeerde aan sales missies in China en Japan. Hoewel Bokrijk reeds kon rekenen op de belangstelling van Chinese bezoekers, is het de eerste maal dat Japanse Touroperators afzakken naar Limburg. Onder hen niet minder dan Kuoni, JTB en Ana, drie belangrijke Japanse reisoperatoren.

Extra belevingswaarde

De reden voor hun bezoek is onder andere de natuurbeleving in Bokrijk, en dan voornamelijk fietsen door het water in Bokrijk. Dit traject, nabij knooppunt 91 , is een eerste concrete realisatie van een reeks innovatieve fietsprojecten van Toerisme Limburg die een extra belevingswaarde toevoegen aan de Limburgse fietslandschappen. Meer dan 200 meter lang bevindt de waterspiegel van de vijvers zich aan weerszijden op ooghoogte. Sinds de opening in april 2016 kon deze unieke beleving rekenen op meer dan 22.000 fietsers (cijfers van 10/6 – update voorzien op 24/6), een mooi resultaat ondanks het regenweer dat dit voorjaar de bovenhand had.

Ook het openluchtmuseum is een belangrijk aspect van dit bezoek. Bokrijk heeft namelijk plannen om in 2019 een expo rond Bruegel te organiseren, waarbij het aantrekken van buitenlandse toeristen, zeker ook een van de hoofddoelstellingen is.

> Lees het artikel in de krant (.pdf)