Alken kan rekenen op 900.000 euro uit het Investeringsprogramma van minister Lydia Peeters

27.11.2020 | # # # # # # 
Deel dit bericht
Geïntegreerd Investeringsprogramma

Voor de gemeente Alken voorziet Vlaams minister Lydia Peeters (Open Vld) 900.000 euro in het Geïntegreerd Investeringsprogramma 2021 (GIP). Deze middelen zullen ingezet worden voor het structureel onderhoud en de fietsvoorzieningen aan de Steenweg (N722).

Belangrijke verkeersas
De Steenweg is nog steeds een belangrijke verkeersas voor het openbaar vervoer alsook voor fietsers. Ik ben dan ook blij dat Vlaanderen de nodige middelen reserveert onder meer voor het fietspad langs de Steenweg.

Fietsinfrastructuur
Met in totaal 7.700 km fietspaden is Vlaanderen een belangrijke beheerder van fietsinfrastructuur. Minister Peeters heeft aangekondigd in de komende weken werk te zullen maken van het Geïntegreerd Investeringsplan 2022 en 2023.

Duurzame ontsluiting toeristisch Limburg
Hierbij roep ik de minister op om blijvend in te zetten op fietsinvesteringen in onze provincie. Op deze manier stimuleren we de fiets als duurzaam vervoersmodus en versterken we de verwevenheid van het functioneel met het recreatief fietsroutenetwerk in Limburg. Dit past bovendien in de idee van een duurzame ontsluiting van toeristisch Limburg.