Voorinschrijvingen eerste editie Bokrijk Run voorspellen schot in de roos

06.11.2017 | # # # # # # 
Deel dit bericht
Bokrijk Run

De voorinschrijvingen voor de Bokrijk Run zijn afgesloten. In totaal zullen al zeker 2618 sportievelingen op 12 november samen met mij aan de start staan van één van de onderdelen van deze nieuwe loophappening. De Chronorun in de namiddag is zelfs reeds uitverkocht. Daarmee lijkt de Bokrijk Run al vanaf de eerste editie een schot in de roos. 

Uniek looplandschap

Het parcours loodst de deelnemers langs alle troeven die Bokrijk te bieden heeft, van het erfgoed in het Openluchtmuseum, de bosrijke natuur en het arboretum tot het fietspad ‘Fietsen door het Water’ en de site van De Oude Stad met evenementenhal HANGAR58. Zo wordt de diversiteit van ons park op een belevingsvolle manier in de verf gezet. Deze Bokrijk Run onderscheidt zich dus door het uniek looplandschap.

Beleving 

Het gros van de lopers (1972) neemt deel aan de BelevingsrunDe passage doorheen het Openluchtmuseum en de expo ‘De Sixties’ is tijdens de Belevingsrun exclusief voorbehouden aan de lopers. En zij kunnen zich inderdaad aan heel wat beleving verwachten: in ‘De sixties’ loop je dwars door de woonkamer en in het Openluchtmuseum zorgen de Living History-acteurs voor een verwelkoming. De champetter wijst de weg en de pastoor geeft zijn zegen aan de deelnemers. Ook de herder en zijn kudde schapen zijn op wandel en er zijn passages voorzien doorheen verschillende historische gebouwen.

Uitverkochte Chronorun 

De Chronorun van de Bokrijk Run is met 500 voorinschrijvingen reeds helemaal uitverkocht. Het vertrek is stipt om 14u. en het parcours is lichtjes gewijzigd om de lopers niet uit hun ritme te halen. Zo loop je op sommige plaatsen in het Openluchtmuseum niet door de gebouwen maar passeer je erlangs. De bijzondere doortocht doorheen de bezienswaardigheid ‘Fietsen door het Water’ blijft uiteraard behouden.

Afsluiten doen we om 15u.30 met de Kidsrun over exact 1 km doorheen het Openluchtmuseum. Ook voor dit onderdeel zijn er al aardig wat kinderen ingeschreven. Ouders mogen hun kinderen vergezellen.

Groot succes

Ik denk dat we nu al mogen spreken van een groot succes. Met meer dan 2600 voorinschrijvingen voor de Bokrijk Run vanuit heel Vlaanderen en ook Nederland worden onze stoutste verwachtingen overtroffen. Het bewijst opnieuw dat Bokrijk springlevend is en dat de aantrekkingskracht van het park tot ver buiten Limburg reikt.

Meer informatie kan je hier terugvinden.