Het nieuwe werken

Deel dit bericht

De arbeidsmarkt is sterk in evolutie. Onlangs besliste het toonaangevende callcenter Callexcell in Sint-Truiden om jobs open te stellen waar er slechts van 9 u. ’s morgens tot 15 u. in de namiddag gewerkt wordt.

Goed gevonden: tijdens die uren komen er veel vragen binnen en wie binnen die tijd werkt, kan voordien perfect de kinderen zelf naar school brengen en ze later zelf gaan halen.

Evenwicht tussen gezin en werken is voor ons allemaal een uitdaging. Ook hier weer is mobiliteit een aspect dat een grote impact heeft op de manier waarop we werken. In de toekomst zullen we allemaal flexibeler werken, ook wat de werkplek betreft

‘s Ochtends thuis al wat werk verzetten en pas later naar kantoor vertrekken voor de eerste meeting kan heel wat verkeersellende besparen. De overheid zou op dat gebied het voorbeeld moeten geven.

Waarom bijvoorbeeld niet meer satellietkantoren oprichten, zodat de Limburgers minder in de file moeten staan? Of meer werken met videoconferenties vanuit het provinciehuis, ons huis van de Limburger?

“In de toekomst zullen we allemaal flexibeler werken, ook wat de werkplek betreft. De overheid zou op dat gebied het voorbeeld moeten geven.”

Ik wil mijn visie op Limburg delen en schets mee voor Limburg

Schets je mee?

Wil je graag nog meer lezen over mijn visie op Limbruggen?

Bestel het boek