Golf Pass Limburg is primeur voor België

13.05.2013 | # # # # 
Deel dit bericht
golfterrein

Golfers die in Limburg logeren, krijgen met de Golf Pass Limburg de unieke kans om de 5 hoogwaardige golfterreinen in Limburg te bespelen zonder daarvoor een greenfee te betalen. Dat vind je nergens anders in België. Stijlvolle hotels in de buurt bieden 18 kant-en-klare golfarrangementen aan.

“Limburg is ook voor golfers een gedroomde vakantiebestemming”, zegt de Limburgse gedeputeerde van Toerisme, Igor Philtjens. “Limburg telt 5 kwaliteitsvolle golfterreinen die behoren tot de top in de Benelux, in een mooi en gevarieerd natuurlijk kader. Met de Golf Pass Limburg bedienen we voor het eerst de groeiende groep golfspelers, en dat net nu Bloso golf verkozen heeft tot ‘Sport van het Jaar’.”

Golfsport bloeit: niet alleen meer voor ‘the happy few’

Nicolas Colsaerts, onze Belgische golftrots, geeft de golfsport in België een boost.

Golf is niet meer die elitaire sport van toen. Er is duidelijk meer en vooral bredere interesse voor de golfsport in België. Volgens de European Golf Association zijn er 57 074 Belgen die golf spelen. In Vlaanderen waren er eind 2012 welgeteld 34 096 golfers. Limburg alleen al telt net geen 4 000 officieel geregistreerde golfers.

Gedeputeerde Igor Philtjens: “Ondanks de crisis zien alle golfclubs hun ledenaantal nog steeds stijgen. Ze bieden interessante startpakketten aan. De toeristische sector is een sterke pijler van de Limburgse economie. Het blijft belangrijk om nieuwe doelgroepen aan te boren. Met de Golf Pass Limburg en bijbehorende toeristische arrangementen speelt Toerisme Limburg hier op in. Wij mikken met deze actie op meer aandacht voor het groene imago van Limburg, meer overnachtingen en dus meer economische meerwaarde voor de ondernemers.”

Limburg garantie voor gevarieerde golfvakantie

Christopher Mivis uit Sint-Truiden, momenteel de Belgische nummer twee na Nicolas Colsaerts, zal het beamen: Limburg is met deze 5 erg gevarieerde banen één van de mooiste golfgebieden in België:

  • Limburg Golf & Country Club Houthalen, onlangs opnieuw verkozen tot ‘Beste golfbaan van België’, is een klassieke beauty die door bossen en heide slingert.
  • Flanders Nippon Golf & Business Club Hasselt biedt een mooie parkbaan die je op ieder moment van het jaar kan boeien.
  • Spiegelven Genk trekt duidelijk de Amerikaans getinte spektakelkaart in een bosrijke en licht heuvelachtige omgeving.
  • Millennium Paal  staat voor een inspirerende “anders dan anders”-baan aan de rustgevende Paalse Plas. Voor velen dé Championship Course van het land.
  • Golfforum Lummen voegt er haar 9 holes een Executive Course aan toe, die de ambitie heeft de beste van Vlaanderen te worden.

Door de grote diversiteit in het Limburgse landschap heeft elk golfterrein een totaal verschillend decor: bos, heide, vijvers… En dit slechts op enkele tientallen kilometers van elkaar verwijderd.

Golfkenner Xavier Champagne bevestigt: “Limburg wordt door kenners terecht als golfparadijs aangeduid. Golfers gaan graag en vaak op golfvakantie. Immers: geen enkele golfbaan is identiek. Een nieuwe baan is steeds een enorme uitdaging. En daar heeft Limburg een troef. De 5 golfbanen hebben elk hun eigen karakteristieken. En ze kaderen uitstekend in het aantrekkelijke groene en toeristische imago van Limburg.”

18 redenen voor een golfvakantie in Limburg

Ben je een golfer en kom je op golfvakantie in Limburg, dan kun je voor een scherpe prijs met de Golf Pass Limburg toegang krijgen tot de 5 Limburgse golfbanen, zonder een extra greenfee (dagprijs om een baan te spelen) te betalen.

De Golf Pass Limburg biedt een aantrekkelijke waaier van 2 tot 5 verschillende golfbanen gekoppeld aan 1 tot 4 luxueuze overnachtingen. Golfers hebben de keuze uit 1 van de 18 kant-en-klare arrangementen die Toerisme Limburg met de Limburgse logiesuitbaters ontwikkelde, met goede starttijden op de Limburgse golfbanen in combinatie met een stijlvolle overnachting in een golfvriendelijk hotel.

De prijzen variëren van 145 euro per persoon (voor 1 nacht in een Hasselts hotel en tee times op 2 golfterreinen) tot 460 euro (voor 4 nachten in een exclusieve B&B in Hasselt, waarvan de eigenaar zelf een golffanaat is).