Vijf sterren voor Alken!

03.01.2018 | # # # # 
Deel dit bericht
Gemeentetest Alken

Bron: Het Nieuwsblad

De krant Het Nieuwsblad onderwierp twee jaar lang alle 308 Vlaamse gemeenten aan een gemeentetest. Alken deed het daarin bijzonder goed. Het bewijst nogmaals dat het in Alken goed vertoeven is! Dankzij de Grote Gemeentetest van Het Nieuwsblad staat het nu ook op papier.

Twee jaar lang onderzocht Het Nieuwsblad alle Vlaamse gemeenten aan de hand van verschillende thema’s. Vorig jaar zoomden ze in op de leefbaarheid en werden er punten uitgedeeld voor onder andere openbaar vervoer, betaalbaar wonen, groen en gezond en het veiligheidsgevoel. Alken behaalde 7,2/10, een score die goed is voor een achtste plaats als beste Limburgse gemeente om in te wonen en die Alken het label van vijfsterrengemeente oplevert. Bovendien staat Alken met dat resultaat – samen met elf andere Limburgse gemeenten – ook in de top dertig van de lijst van meest leefbare Vlaamse gemeenten.

In 2016 deed Het Nieuwsblad ook al een rondvraag waarbij ze focusten op onze dienstverlening. Zo keken ze naar de bereikbaarheid van de burgemeester, de gebruiksvriendelijkheid van de website en de snelheid waarmee je telefonisch geholpen wordt. Door een knallende 10 op 10 tijdens die laatste beltest, behaalde Alken ook toen een mooie plaats in de ranking.

Met een gemiddeld cijfer van 7,04 op 10 studeert Alken af met onderscheiding. We mogen dus even blinken van trots. Maar het geeft zeker ook de motivatie om een tandje bij te steken. Op naar die grote onderscheiding!