Géén winterevenement dit jaar, wél sfeervol wandelen tijdens kerstvakantie in Bokrijk

21.11.2020 | # # # # # # 
Deel dit bericht
Winterevenement

Bokrijk heeft zopas een beslissing genomen over de eindejaarprogrammatie. De voorbije weken is er in samenwerking met het provinciaal domein Dommelhof achter de schermen verder gewerkt aan een gloednieuw winterevenement met vakmanschap als rode draad. We hoopten namelijk dat er tegen de kerstvakantie een versoepeling mogelijk zou zijn.

Uitstel is geen afstel
Afgaande op de laatste richtlijnen van het Overlegcomité kunnen we helaas niet anders dan besluiten dat de editie 2020 niet kan plaatsvinden. Om het organisatorisch haalbaar te maken, moesten we nu beslissen en zetten we bijgevolg alle voorbereidingen voor het winterevenement stop. Gezondheid en veiligheid staan voorop!

Gratis wandelpark in sfeervolle setting
Wel zal het museum in de kerstvakantie geopend blijven als een gratis wandelpark in een sfeervolle setting en op basis van de maximumcapaciteit van 1000 bezoekers op hetzelfde moment.  Zo willen we letterlijk licht en warmte aanbieden in de donkerste tijd van het jaar en in een moeilijke periode voor iedereen en dat op een veilige manier. Het nieuwe winterevenement hopen we in kerstvakantie 2021 te kunnen organiseren. Uitstel is geen afstel.

Het openluchtmuseum is al sinds oktober geopend als gratis wandelpark. Onlangs werd aangekondigd dat dit ook voor de rest van het jaar het geval zal zijn. Bokrijk ziet het aantal wandelaars in het park de laatste tijd sterk toenemen, allicht mede door het wegvallen van heel wat andere activiteiten.

Veiligheid blijft prioriteit
We merken veel appreciatie bij onze bezoekers omdat men niet alleen in de bossen maar ook tussen de historische gebouwen van het openluchtmuseum kan komen ontspannen op een veilige manier. Reden te meer om dit ook in de kerstvakantie verder te zetten. Zo hopen we in de eindejaarperiode toch voor enige verstrooiing en (kerst)sfeer te kunnen zorgen. Veiligheid blijft de prioriteit van Bokrijk. Via de druktebarometer op www.bokrijk.be kan je op elk moment zien hoeveel volk er ter plaatse is, en dit zowel op de parkings als in het museumwandelpark en de openluchtspeeltuin.

Lees de artikels in de krant (.pdf)