GALLO-ROMEINS MUSEUM VERRAST MET CULTURAL DATING

22.11.2013 | # # # # # 
Deel dit bericht
GRM single prehistorie

Op de langste nacht van het jaar organiseert het Gallo-Romeins Museum in Tongeren ‘Singles Night, Double Fun!’. Dit unieke evenement richt zich op alleenstaanden. Vrijgezelle mannen en vrouwen kunnen op 21 december samen het museum bezoeken en gezellig nagenieten in het Museum Kafee.

Singles Night, Double fun! richt zich op volwassen alleenstaanden die op een aangename manier een vleugje cultuur willen opsnuiven. Aan de hand van luchtige activiteiten maken de aanwezigen kennis met het museum en leren ze andere singles kennen. “Het blijkt immers dat singles regelmatig culturele activiteiten aan zich laten voorbij gaan. Blijkbaar is de drempel vaak te hoog om als alleenstaande een museum of tentoonstelling te bezoeken. Vandaar dit initiatief”, vertelt Esther Thys, events- en projectcoördinator van het museum.

Gedeputeerde voor Toerisme en Cultuur en verantwoordelijke voor het museum Igor Philtjens: “Cultuur is een bindmiddel: het brengt mensen samen rond een gemeenschappelijk project. Met dit nieuwe initiatief zetten we opnieuw in om de drempel laag te houden en de lat hoog.”

“Waar kunnen we zo’n vernieuwend proces beter starten dan in de oudste stad van het land, in Tongeren? En, wie weet, misschien richt het museum na dit initiatief wel een club ‘singles for culture’ op?” concludeert Esther Thys.

‘Singles Night’ in het Gallo-Romeins Museum. De inkomprijs bedraagt 20 euro. Wie zich op voorhand inschrijft, ontvangt een welkomstdrankje.
Meer info: www.galloromeinsmuseum.be