Fundamenten voor Alken op één

Alken is een mooie gemeente om in te wonen, te werken en te leven. Tevreden Alkenaren, daar gaan we iedere dag opnieuw voor. We moeten de lat hoog blijven leggen want stilstaan is achteruit gaan. Open Vld heeft een ‘Goed Plan voor Alken’ dat over legislaturen heen gaat en uitgaat van een duurzame aanpak, gebaseerd op vijf fundamenten:

We gaan voor een financieel gezond Alken zonder dat we daarvoor aankloppen bij de Alkenaar zelf. We voeren een zuinig beleid zonder onverantwoorde uitgaven.

We nemen de burger ernstig en betrekken ze actief bij de besluitvorming. We besturen niet over de hoofden heen, maar bieden de Alkenaren de kans om hun mening te geven over wat hen nauw aan het hart ligt.

We ondersteunen initiatiefnemers. De ondernemers en handelaars, maar ook jongeren die een fuif willen organiseren of een senior die een petanquetoernooi houdt.

We zetten onze schouders onder een veilige gemeente en vinden het een must om veilige straten, fietspaden en buurten te garanderen. Geen vrijheid zonder veiligheid.

We streven naar een leefbare gemeente die inzet op verkeersveiligheid, propere straten en pleinen, een goede zorgverlening voor diegene die het nodig heeft en betaalbare woningen voor jonge gezinnen.