Limburg haalt met ‘Fietsen door het Water’ goud op de International Design Awards in L.A.

04.06.2018 | # # # # # # 
Deel dit bericht
International Design Awards

‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk krijgt opnieuw internationale erkenning. Begin april werd het Limburgse project al bekroond op de World Landscape Architecture (WLA) Awards in Australië. Nu valt de fietsbeleving ook in de prijzen op de International Design Awards (IDA) in Los Angeles, een van de meest toonaangevende designwedstrijden in Amerika.  Het fietspad door het water won er goud in de categorie ‘Architecture-Landscape’ en klopte daarmee twee ontwerpprojecten van geduchte tegenstanders uit de VS en Taiwan.

Deze award bevestigt dus nogmaals dat we onze provincie dankzij dit soort innovatieve fietsbelevingen wereldwijd op de kaart blijven zetten als fietsbestemming bij uitstek!

Talent erkennen, vieren en promoten
De International Design Awards (IDA) worden sinds 2007 jaarlijks uitgereikt in L.A. om legendarische ontwerpvisionairs en opkomend ontwerptalent uit diverse disciplines te erkennen, te vieren en te promoten. IDA wil de aandacht vestigen op iconische ontwerpen wereldwijd. Deze prestigieuze awards – georganiseerd door Farmani Group – groeiden de voorbije jaren uit tot een van de meest toonaangevende designwedstrijden in Amerika.

3.000 ontwerpen uit 100 verschillende landen
In totaal werden voor deze wedstrijd ruim 3.000 ontwerpen ingediend door bedrijven en ontwerpers uit bijna 100 verschillende landen. Binnen de categorie ‘Architecture-Landscape’ kreeg ‘Fietsen door het Water’ goud van de jury, bestaande uit tientallen internationale experts. Hiermee won de Limburgse fietsbeleving het van projecten uit de VS (‘Boylston Plaza At The Prudential Center’ – een stadsplein met levend windschema in de vorm van een lichtshow) en Taiwan (‘A Green Belt of The City’ – een ecologische stadstuin), respectievelijk de zilver- en bronswinnaars. Bovendien treden we met deze overwinning in de voetsporen van een ontwerpproject uit China (‘The Canadian International School Kunshan’ – de campus van een internationale school). Hét bewijs dat ‘Fietsen door het Water’ een troef is voor Limburg die wereldwijd gezien mag worden.

Blijven investeren én innoveren als Fietsparadijs
Het fietspad door het water voegt een extra dimensie toe aan Fietsparadijs Limburg. Het kadert in onze strategie om een unieke belevingslaag op het fietsroutenetwerk te leggen: onze grootste toeristische troef. Daarom blijven we hierin investeren vanuit de Provincie, samen met de 44 steden en gemeenten. Maar om koploper te blijven, moeten we ook innoveren. En dat doen we met een reeks belevingsvolle fietsprojecten, verspreid over de provincie. Zo blijven we bouwen aan het fietsroutenetwerk van de toekomst. Een strategie die werkt! Dat bewijst het succes van ‘Fietsen door het Water’, met inmiddels al 376.000 fietsers op de teller. En met nu dus ook diverse awards en publieksprijzen in binnen- en buitenland op zak. Eind 2018 volgen nog: ‘Fietsen door de Bomen’, ‘Fietsen door de Heide’ en ‘Fietsen onder de Grond’. Dergelijke ‘fietslandmarks’ versterken onze vrijetijdseconomie en verzekeren ook op lange termijn onze status als hét Fietsparadijs.