Laagdorp Alken muzikaal geopend

04.06.2018 | # # # # # 
Deel dit bericht

We zingen voor het Laagdorp. Want op zondag 3 juni is het plein feestelijk geopend met veel volk en animatie. Zelfs met een lied ‘Denkend aan Alken’. Hiervoor danken we in het bijzonder tekstschrijver René Geldof, muziekschrijver Martin Slootmaekers, dirigent Jens Gaethofs en de ongeveer 200 koor-en harmonieleden die zich hiervoor extra hebben ingespannen.

Tijdens de opening genoten de Alkenaren van een receptie met gratis drankjes en speciale attracties voor de kinderen zoals een springkasteel, grime en doedelzakmuziek. Ook was er een stand met gezonde snoepjes uit eigen streek: appelen en peren. Op het podium schitterden onze muzikale artiesten die het Alkens Volkslied lieten weerklinken en de Alkenaren uit volle borst deden meezingen.

Heraanleg Laagdorp
Met zijn brede voetgangerszone, de ruimte voor terrassen, de waterpartijen en zeker het autovrije gedeelte waar de veiligheid van de kinderen, voetgangers en fietsers centraal staat, is de heraanleg van het Laagdorp geslaagd. De werken waren ingrijpend en hebben wel wat hinder veroorzaakt. Maar het resultaat is schitterend. Voor de zwakke weggebruiker is het een uiterst veilig plein geworden en bovendien een verkeersvriendelijke zone. Dit is ook het eerste project van het masterplan Alken Valley 2020.

Met de heraanleg van het Laagdorp hebben we van het plein een bruisende plek gemaakt waar Alkenaren zich thuis voelen en waar het ideaal vertoeven is met vrienden, familie of kennissen.

#AllemaalAlken.