Feestelijke opening basisschool De Kleine Reus in Terkoest

26.03.2018 | # # # # # 
Deel dit bericht
De Kleine Reus

Op zondag 25 maart 2018 werd de basisschool De Kleine Reus feestelijk geopend in bijzijn van ouders en (oud-)leerlingen. De klassen zelf zijn al in gebruik sinds het begin van het schooljaar, maar nu is het volledige, moderne schoolgebouw af. Lokale pastoor Sandro Moretti zegende  alle kruisjes van de klassen in de nieuwe turnzaal.

Verouderde infrastructuur
De oude gebouwen uit 1960 voldeden niet meer aan alle regels. Omdat een renovatie niet mogelijk was, werd er geopteerd voor een volledig nieuwe bijbouw, naast het originele gebouw. Voor financiële ondersteuning deed het schoolbestuur beroep op de vzw Vestiging Alken Terkoest (VAT) en het Agentschap voor Infrastructuur van het Onderwijs (AGION).

1 + 1 = 3
Bovendien werd er een samenwerking gestart met de gemeente Alken die resulteerde in de bouw van een polyvalente turnzaal en twee creaklassen die ook buiten de schooluren en in de vakanties gebruikt kunnen worden door de Alkense verenigingen. Nu is het voor De Kleine Reus en de 170 leerlingen enkel nog uitkijken naar een overdekte speelplaats en refter!

Proficiat aan het volledige schoolbestuur en schepen van Onderwijs Anita Vanhove-Reekmans met de realisatie van dit modern en multifunctioneel schoolgebouw!