Expo ‘Doe de Prehistorie!’ in Gallo-Romeins Museum

05.04.2014 | # # # # # # # # 
Deel dit bericht
doe de prehistorie

De expo ‘Doe de Prehistorie!’ is te gast in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Bezoekers kunnen er kennismaken met de levenswijze tijdens de steentijd.

Enthousiaste monitoren geven fascinerende demonstraties en zetten de bezoeker ook zelf aan het werk. ‘De prehistorie werd nooit eerder zo interactief in beeld gebracht’, klinkt het enthousiast. Aan de hand van filmmateriaal, tekeningen, decorelementen en uiteraard originele objecten leert de bezoeker onder andere hoe de prehistorische mens vuursteen bewerkte, op grote dieren joeg, vuur maakte en dierenvellen bewerkte. In elk van de vier zones is er een doe-atelier. Animatoren begeleiden jong en oud om zich de vaardigheden van onze voorouders eigen te maken.

‘Het Museum voor Natuurwetenschappen van Brussel en de Préhistosite van Ramioul realiseerden samen deze expo en stelden ze ter beschikking’, weet gedeputeerde van Cultuur Igor Philtjens. ‘De doe-expo past perfect binnen onze doelstelling om scholen én gezinnen een unieke leerervaring te laten opdoen. Bovendien werd ze in vier talen gerealiseerd. Op deze manier kunnen we bezoekers van over de grens aantrekken en daar zullen we ook extra op inzetten.’

‘Het is bovendien een ideaal project om in de aanloop naar de grote Vikingtentoonstelling, die in oktober van dit jaar opent, de bezoeker eerst nog even onder te dompelen in de wonderlijke wereld van de prehistorie. Op die manier blijven we de bezoekersstroom naar het Gallo-Romeins Museum stimuleren.’

De expo, die loopt van 5 april tot en met 31 augustus, is uitzonderlijk ook inbegrepen in de normale toegangsprijs. ‘Hiermee willen we iedereen maximaal de kans geven de expo te komen bezoeken’, besluit Philtjens.

> Lees de artikels in de krant (.pdf)