Limburg haalt EuroVelo & Cycle Tourism Conference 2018 binnen!

07.05.2018 | # # # # # # # 
Deel dit bericht
EuroVelo & Cycle Tourism Conference

Toerisme Limburg is gekozen om de EuroVelo & Cycle Tourism Conference 2018 te organiseren. Hét internationale fietscongres voor professionals uit de toeristische sector. De European Cyclists’ Federation (ECF) selecteerde onze provincie uit tien Europese kandidaten als host voor de vierde editie. Samen met ECF slaan we nu de handen in elkaar. Een samenwerking die we op 7 mei bekrachtigden met de ondertekening van een intentieverklaring op het hoofdkantoor van ECF in Brussel. 

Stevige boost
Sinds 2012 organiseert ECF tweejaarlijks de EuroVelo & Cycle Tourism Conference, een toonaangevend Europees fietstoerismecongres. EuroVelo is het netwerk van Europese langeafstandsfietsroutes dat alle Europese landen met elkaar wil verbinden. De toewijzing van de EuroVelo & Cycle Tourism Conference betekent een flinke boost voor het internationale imago van Limburg én een stevige impuls voor onze vrijetijdseconomie en het zakentoerisme in onze provincie.

Succesvolle kandidatuur
Het congres vond eerder plaats in Nantes (2012), Basel (2014) en Wenen (2016). Begin dit jaar ging ECF op zoek naar een nieuwe stad of regio om dit najaar de vierde editie te hosten. Vanuit Toerisme Limburg stelden we ons kandidaat om het congres naar Limburg te halen, via ons conventie bureau BLCB, dat het zakentoerisme in de provincie promoot en ondersteunt.

Veel expertise en beleving
Onze kennis en expertise op het vlak van fietstoerisme gaf de doorslag. Onze provincie investeert volop in kwaliteitsvolle fietspaden én beleving. Met projecten zoals Fietsen door het Water geven we fietsen in Limburg net dat tikkeltje extra én blijven we koploper in fietsbeleving. De toewijzing bevestigt nogmaals ons imago als fietsparadijs.

Goede return on investment
De organisatie van het congres betekent een stevige impuls voor de Limburgse vrijetijdseconomie. Een congresbezoeker spendeert gemiddeld 240 euro per dag. Het EuroVelo & Cycle Tourism Conference zal ongeveer 150 deelnemers tellen die elk meerdere dagen in en rond Hasselt verblijven. De organisatie van het congres brengt dus heel wat op voor de lokale horecaondernemers. Daarom investeren we als Toerisme Limburg graag in dit soort congressen.

Visibiliteit en uitstraling in Europa
Naast de directe financiële impuls levert de organisatie van de EuroVelo & Cycle Tourism Conference 2018 ook indirecte voordelen op. Zo heeft Limburg baat bij de internationale kennisuitwisseling die het congres teweegbrengt. Daarnaast geeft het congres onze provincie meer visibiliteit en uitstraling op Europees niveau. Bovendien kadert de organisatie van de EuroVelo & Cycle Tourism Conference 2018 volledig binnen de strategie van Toerisme Limburg en Toerisme Vlaanderen. Sinds eind vorig jaar bundelen zij hun krachten om meer associatiecongressen naar Vlaanderen te halen.

EuroVelo & Cycle Tourism Conference 2018: praktisch
Het congres vindt plaats op 26, 27 en 28 september 2018 in het Radisson Blu Hotel in Hasselt. Het centrale thema is ‘Beleving in fietstoerisme’. Het driedaagse evenement wordt afgesloten met verschillende ‘Side & Social Events’, zoals uitstappen naar Fietsen door het Water en de Internationale Maasfietsroute, een bezoek aan Bike Valley en fietsen op het Circuit Zolder.

EuroVelo & Cycle Tourism Conference
  • Lees het artikel hier online