Elaisa Energetic Wellness opent haar deuren

24.09.2019 | # # # # # # # 
Deel dit bericht

Op vrijdag 20 september 2019 opende in Dilsen-Stokkem  Elaisa Energetic Wellness. Het gigantische wellnesscomplex biedt ruim 7.000 m2 aan ontspanning, rust en privacy midden in de natuurpracht van het Nationaal Park Hoge Kempen.

Thermaal Wellnessoord met internationale allure
Wat Elaisa zo bijzonder maakt, is niet alleen de omvang, de prachtige locatie en het enorme aanbod, maar ook de inspiratiebronnen: eeuwenoude natuurlijke wijsheid en gezondheid uit verdwenen én hedendaagse wereldculturen. Onder meer daardoor overstijgt dit het concept van de traditionele wellness. Het geeft onze provincie een enorme exposure en uitstraling die reikt tot ver buiten de landsgrenzen. Het is bovendien een prachtig voorbeeld van doorgedreven ondernemerschap. We tonen niet alleen Limburg aan de wereld, maar we halen ook de wereld naar Limburg.

Elaisa is het persoonlijke project van ondernemer Jean-Luc Kumpen. Hij sloeg na de succesvolle uitbouw van enkele kledingzaken een nieuwe weg in. Hij bouwde een indrukwekkend thermaal wellnessoord rond de pijlers energie, gezondheid, natuur en innerlijke balans. Het unieke aan Elaisa zijn de talloze elementen uit oude wereldculturen, de geometrie en met ontelbare kristallen. Jean-Luc en zijn vrouw Patricia deden inspiratie op door te reizen: de Himalaya, de tempels van de Maya’s en de Azteken, de Egyptische piramides, … “Hier komt alles samen, wat ik de afgelopen twintig jaar aan kennis en inzicht heb opgedaan”, legt de oprichter uit. “En dat wens ik hier met iedereen te delen.”

Trekpleister op de Terhills site
Elaisa vormt een nieuwe toeristische troef in het Nationaal Park Hoge Kempen. Het mikt dan ook op een interactie met alle actoren: het Terhills hotel, Cable Park, de 250 geplande vakantievilla’s van het Terhills Resort en de toeristische diensten. Met elektrische shuttlebussen kunnen zowel gasten als medewerkers om de tien minuten van de parking van Terhills Cable Park of van het Terhills Hotel tot bij Elaisa geraken. In de toekomst zal je vanuit de nieuwe vakantievilla’s langs het meer via roeibootjes of ook met elektrische golfwagentjes Elaisa kunnen bereiken. De komst van het complex zal ongetwijfeld zorgen voor meer instroom van toeristen van Limburg en ver daarbuiten. Je kan hier alle dagen terecht, dus meer toeristen verspreid over het hele jaar. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Elaisa een positieve invloed zal hebben op de Limburgse vrijetijdseconomie.

“Elaisa is er voor iedereen die al eens worstelt in dit hectische leven, die op zoek is naar innerlijke rust of persoonlijke ontwikkeling. Iedereen heeft immers behoefte aan evenwicht. Tussen lichaam en geest, tussen werk en vrije tijd, tussen je persoonlijke zelf en de buitenwereld.”, aldus Kumpen. Het is een voorloper voor de manier waarop we aan toerisme doen. Mensen willen niet alleen iets zien, ze willen ook iets beleven. De nieuwe toerist is bovendien bijkomend op zoek naar zingeving en betekenis. Dat zal hij of zij hier zeker vinden.