Cultuurplatform trekt tipgevers aan

27.08.2014 | # # # # # # 
Deel dit bericht
portret igor

Kurt Van Eeghem, Dirk Swartenbroekx (Buscemi), Eline Vandevoorde en Ruben Nollet selecteren vanaf september hun persoonlijke tips uit het aanbod van Cultuurplatform, de provinciale instelling die design, hedendaagse dans, jazz, klassieke muziek, pop en film in Limburg promoot. De aanbevelingen van de “Tipgevers” zijn terug te vinden op de website van Cultuurplatform. “Bedoeling is om de drempel naar cultuur te verlagen en een breder publiek te bereiken”, aldus gedeputeerde van Cultuur Igor Philtjens.

“Cultuurplatform is een geslaagd partnership tussen het Limburgs provinciebestuur en organisatoren om het beste uit klassieke muziek, pop, hedendaagse dans, design, film en jazz te produceren, te ondersteunen en te presenteren”, verduidelijkt Igor Philtjens. Om nog beter de weg naar het grote publiek te vinden, doet Cultuurplatform voortaan een beroep op bekende “Tipgevers”. In de agenda op de website van Cultuurplatform wordt de tip aangeduid via een geel driehoekje in de foto. Als je klikt op de foto, krijg je de column of aanbeveling van de tipgever.

 • Kurt van Eeghem – klassieke muziek
  Kurt Van Eeghem is een van de steunpilaren van radiozender Klara, doceert kunstgeschiedenis aan het Antwerpse conservatorium, presenteert talloze concerten en maakt speciale programma’s met vermaarde ensembles. Zijn boek over het leven van Händel en zijn studies over grote componisten als Schubert en Tsjaikovski verraden een grote passie voor klassieke muziek.
 • Buscemi – jazz
  Buscemi is het alter ego van Dirk Swartenbroekx, de wereldvermaarde artiest en dj uit Lommel die de beste elementen van bossa, jazz, house, afrobeat, dub, balkan en drum ‘n’ bass met elkaar weet te versmelten. Naast een reeks soloalbums en spraakmakende remixes voor bands als Calexico, heeft hij ook enkele compilaties uitgebracht op het legendarische jazzlabel Blue Note.
 • Eline Vandevoorde – hedendaagse dans
  Eline Vandevoorde is dans- en theaterrecensente voor Cobra.be en medewerker communicatie en publiekwerking aan het Museum Dr. Guislain. Ze heeft Germaanse Taal- en Letterkunde gestudeerd aan de UGent en Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen.
 • Ruben Nollet – film
  Ruben Nollet startte zijn loopbaan als mede-oprichter van het plaatselijk filmkrantje ShortTeek, dat later uitgroeide tot het bekende entertainmentmagazine Teek. Vandaag schrijft hij over cinema in onder meer De Tijd, P-Magazine, Cobra.be, Cinenews.be en het nieuwe gratis filmtijdschrift Vertigo.