Bokrijk klaar voor de zomer met heropening van Bruegelexpo en Openluchtpeeltuin

16.06.2020 | # # # # # 
Deel dit bericht
Bokrijk

Vanaf maandag 22 juni gaat de gratis Openluchtspeeltuin in Bokrijk weer open. In het Openlucht-museum kan je vanaf dan opnieuw de succesvolle expo ‘De wereld van Bruegel’ bezoeken. Bokrijk is er klaar voor om deze zomer weer heel wat mensen te mogen verwelkomen. We zijn uiteraard erg blij met deze volgende stap. Veiligheid blijft onze topprioriteit, zodat iedereen met een gerust gevoel naar het park kan komen. Alle aanbevelingen rond ‘social distancing’ en hygiëne blijven van toepassing. Via de druktebarometer geven we de drukte op de parking en in de speeltuin mee. Voor een bezoek aan het museum dien je verplicht vooraf je ticket online te reserveren. Dit laat een goede spreiding van de bezoekers en een aangenaam museumbezoek toe. Omwille van het beperktere aanbod halveren we de toegangsprijs voor het museum (€ 5).

Bruegel beleven in alle veiligheid
Het Openluchtmuseum heeft er enkele weken opzitten als gratis wandelpark met meer dan 40.000 bezoekers sinds 18 mei. De heropstart van de museale werking is omwille van typische morfologie van onze historische gebouwen geen gemakkelijke oefening geweest. Conform de richtlijnen beperken we de toegankelijkheid tot 1 persoon per 15 m². Dit laat ons helaas niet toe om het volledige museum te heropenen. We kiezen bewust voor de Bruegelexpo omdat deze expo is opgevat als een vast wandelparcours in één richting. Zo hoeven bezoekers elkaar niet te kruisen. Ook op de verschillende haltes van de route nemen we extra maatregelen.

Op het interactief Bruegelparcours van ca. 4 km lang kunnen de bezoekers de landschappen en taferelen van de Vlaamse Meester Pieter Bruegel de Oude ‘in het echt’ beleven. De Bruegelgame is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Reken toch snel op een halve dag voor een bezoek aan de expo. Per gebouw is het aantal mensen dat tegelijk naar binnen kan beperkt. Ter plaatse is er een gastheer of –vrouw aanwezig om alles in goede banen te leiden. Alle panelen worden regelmatig gepoetst. De kinderen ontvangen bij aanvang ook een touchscreenpen om de Bruegelgame veilig te spelen.

Vooraf museumbezoek reserveren verplicht – ticketlijn geopend vanaf vandaag
Net zoals in de andere musea dient men voor een bezoek aan het Openluchtmuseum Bokrijk verplicht vooraf online een ticket te reserveren via www.bokrijk.be. De werkwijze is eenvoudig: je geeft het aantal personen, de gewenste datum en het uur van aankomst in en betaalt online. Vervolgens ontvang je een bevestigingsmail in de mailbox met de bestelde tickets. Reserveren kan tot de dag zelf, indien er nog beschikbare plaatsen zijn.

Druktebarometer in Openluchtspeeltuin
Ook de speeltuin is vanaf maandag 22 juni weer elke dag open voor kinderen tot en met 12 jaar en hun begeleiders. Het aantal bezoekers dat gelijktijdig de speeltuin kan bezoeken is beperkt om het bezoek aangenaam te houden en de ‘social distancing’ te garanderen. Aan de hand van de druktebarometer (op www.bokrijk.be en ter plaatse aan de toegangswegen) krijgt iedereen een zicht op de beschikbaarheid. Een gastheer- of vrouw controleert of het maximale bezoekersaantal niet overschreden wordt. Ook op de speeltuin zelf is er toezicht.

Horeca weer open
Tot slot zijn ook de horecazaken in Bokrijk weer geopend, rekening houdend met de federale richtlijnen. Picknicken is sinds 8 juni eveneens opnieuw toegelaten.

Lees het artikel in de krant (.pdf)