Boek We are wanderful op prestigieuze Salone del Mobile

10.04.2017 | # # # # # # # # # # # # # # # 
Deel dit bericht

Van 4 tot 9 april werd in Milaan de Salone del Mobile, de internationale hoogmis voor interieur en design, georganiseerd. Cultuurplatform Design presenteerde er het prachtige boek We are wanderful. Het boek verzamelt enkele van de beste Limburgse designs en designers van de afgelopen 25 jaar, zoals Martin Margiela, Raf Simons, Marina Yee, Dirk Bikkembergs, Studio Job, Michaël Verheyden, Pieter Stockmans, Bram Boo en Casimir. Allemaal hebben ze furore gemaakt en de internationale scene beïnvloed. “Onze provincie bracht enkele van de grootste designers van de 21ste eeuw voort op het vlak van design en mode: wereldsterren én topstukken”, zegt gedeputeerde van Toerisme, Cultuur en Erfgoed Igor Philtjens. “Nu is het tijd om hen in de schijnwerpers te zetten en voluit te zeggen: We are wanderful.”

Limburg toont zich aan de wereld

We are wanderful is geen traditioneel of chronologisch overzicht maar een ontdekkingsreis. Het boek biedt een antwoord op de vraag welke Limburgse designs en designers impact gehad hebben op het designlandschap. De tien principes van goed design van Dieter Rams vormden de leidraad om de designers te presenteren. De keuze om te focussen op de laatste 25 jaar was ook heel bewust. Een kwarteeuw geleden sloot de laatste Limburgse mijn. Een gebeurtenis die niet onbelangrijk is voor de creatieve geschiedenis van onze provincie. “Met dit boek toont Limburg zich aan de internationale wereld en wordt er vanuit het buitenland met veel belangstelling naar onze regio gekeken. Nieuwe troeven voor Limburg waar we trots op mogen zijn”, stelt gedeputeerde van Toerisme, Cultuur en Erfgoed Igor Philtjens.

Geen eindpunt

Het boek We are wanderful is een uniek naslagwerk met internationale allure en kwaliteit. De meeste teksten zijn in het Engels, en internationaal gerenommeerde namen zoals Hettie Judah, John Thackara, Alastair Fuad-Luke, Klaus Bondam, Em Fexeus, Veerle Windels, Kurt Vanbelleghem en Jesse Brouns leverden een bijdrage. “We are wanderful is geen eindpunt maar een begin. Veel creatieve geesten, ondernemers, experts en organisaties werden met elkaar in contact gebracht en uitgedaagd om mee te werken aan dit boek. De 400 bladzijden tonen aan hoe verreikend én verrijkend het netwerk van Limburgs design is. De terugblik is de beste fundering voor innovatie”, besluit gedeputeerde Igor Philtjens.

Praktische informatie

‘We are wanderful’, uitgegeven bij Lannoo. ISBN 978 94 014 4059 2 | 400 pagina’s | Nederlands en Engels. Te koop in de C-mineshop en de betere boekhandel voor € 49,99.