Bistro Koetshuis, de jongste telg van Lunch Garden, opent haar deuren in Bokrijk

22.03.2019 | # # # # # 
Deel dit bericht

Bistro Koetshuis opende op 22 maart 2019 officieel haar deuren in Bokrijk, vlakbij het gekende  Openluchtmuseum. Verwacht u aan een nieuw, uniek brasserieconcept waar de vakmanschapsbeleving verdergezet wordt tot op het bord, en dit in een authentiek en duurzaam interieur. Bistro Koetshuis kadert net zoals het recent geopende Bistro Tembo in Tervuren en Tabló in Brussel binnen de ambitieuze vernieuwings- en diversificatiestrategie van Lunch Garden.

Bistro Koetshuis, voormalige brasserie Het Koetshuis, serveert vanaf heden de Bokrijkbeleving op het bord van haar bezoekers. De vernieuwde brasserie wordt uitgebaat door Bistro Garden, een zusteronderneming van de Belgische restaurantketen Lunch Garden, en kiest resoluut voor ambachtelijke en authentieke producten en idem inrichting.. De gerechten op de kaart worden bereid of geserveerd met lokale producten zoals zuurdesembrood gemaakt door ‘Egt. The slow Bakery’ in het Openluchtmuseum, Limburgse wijnen, kazen, bier en jam. Je kan ook proeven van thee samengesteld door de herboristen van Bokrijk of honing uit de bijenkasten van de Bokrijkse imkers.

Met de komst van Bistro Garden halen we een ervaren horecapartner in huis om onze focus op vakmanschap ook op het niveau van ‘eten en drinken’ te vertalen. Lunch Garden speelt met zowel de menukaart als het interieur in op de algemene positionering van Bokrijk waarbij vakmanschap één van de centrale pijlers is. Dit sluit nauw aan bij  de nieuwe weg die Bokrijk is ingeslagen. Met de presentaties van BKRK ‘bokrijk brandmerkt’ in het Openluchtmuseum (zoals  bijvoorbeeld het ambachtelijk broodatelier en de textielexpo in samenwerking met modeontwerper Tim Van Steenbergen) en de expertisecentra VAKlab (rond ondernemerschap) en Crafts.(rond erfgoed)  is Bokrijk de afgelopen jaren uitgegroeid tot dé plek in Vlaanderen waar vakmanschap vanuit een eigentijdse insteek wordt benaderd.

De lokale keuken, de bediening aan tafel en het vernieuwde decor naar het concept van het Limburgse bureau Creneau, maken van een bezoek aan Bistro Koetshuis een unieke ervaring.

Van Lunch Garden tot Bistro Garden tot Bistro Koetshuis
Een verrassend kader, kwalitatieve gerechten met lokale producten en een uitstekende service aan tafel staan centraal in elk Bistro Garden concept. Een concept dat kadert binnen de ambitieuze vernieuwings- en diversificatiestrategie die Lunch Garden sinds enige tijd voert. CEO Annick Van Overstraeten licht toe: “Bijkomende remodelings, nieuwe restaurants, de uitbating van restaurants in ziekenhuizen en musea, thuisbezorging en tal van kleinere concepten in stadscentra en daarbuiten: het zijn allemaal unieke projecten die Lunch Garden vandaag definiëren”.

Naast het gloednieuwe Bistro Koetshuis, het recent geopende Bistro Tembo in het Afrikamuseum in Tervuren, en Tabló bij de BOZAR in Brussel, is er een Lunch Garden restaurant annex broodjesbar in het ziekenhuis AZ Sint-Maarten in Mechelen, en volgend jaar volgt het restaurant Lambertini empowered by Lunch Garden in het Imeldaziekenhuis in Bonheiden.

Ondanks hun verrassende locaties en unieke decors, blijft Lunch Garden trouw aan haar filosofie: mensen op de meest uiteenlopende plaatsen een inspirerende beleving bezorgen, vergezeld van een lekkere, gezonde Belgische hap.

Lees het artikel in de krant (.pdf)