Beleidsverklaringen Limburg 2017: werken aan een sterk Limburg

09.11.2016 | # # # # # # # # # # 
Deel dit bericht
provincieraad philtjens Beleidsverklaringen Limburg 2017

“Samen met onze partners – ondernemers, maar ook de 44 steden en gemeenten – werken we aan een sterk Limburg. Want de toekomst is wat we er samen van maken. Vandaag”, zegt Igor Philtjens, gedeputeerde van Toerisme, Cultuur en Erfgoed tijdens de beleidsverklaringen Limburg 2017.

Bloeiend cultuur- en kunstleven in Limburg
“In 2017 blijven we investeren in onze culturele instellingen en bereiden we de cultuursector verder voor op de toekomst. Want de culturele instellingen blijven waardevol voor de cultuur-toeristische aantrekkingskracht van onze regio. In het belang van een bloeiend cultuur- en kunstleven in Limburg, en dus ook in het belang van alle Limburgers.

Innovatie is het ordewoord in 2017. We stimuleren kruisbestuivingen tussen economie en cultuur omdat we weten dat een botsing van ideeën de meest creatieve producten en diensten oplevert.

Toerisme: versterken en verbinden
Creativiteit is ook van belang voor de vrijetijdseconomie. Het toerisme in Limburg groeit exponentieel en levert een sterke bijdrage aan onze economie. We blijven dan ook innoveren, groeien en investeren. Dat doen we door onze troeven te versterken en verbinden, over de verschillende beleidsdomeinen, maar ook over de grenzen heen. We willen onze pioniersrol blijven waarmaken.

Daarom zetten we in op nieuwe projecten die Limburg nog meer op de kaart moeten zetten als innovatieve toeristische regio. Projecten zoals Fietsen Door Het Water, dat met 140.000 bezoekers op enkele maanden, een landmark is geworden.

Ook be-MINE ontsluiten we op een innovatieve wijze. We creëren een belevingspad en vertellen het verhaal van de vele mensen die dagdagelijks kwamen zwoegen in de mijnen. Dit wordt het hart en het sluitstuk van be-MINE dat alle andere elementen – TODI, Avonturenberg, zwembad, retailpark – zal versterken.

Bokrijk
Ook met Bokrijk pionieren we op vlak van erfgoed. Bokrijk start met de restauratie van haar unieke patrimonium. We willen bezoekers betrekken bij deze restauratiewerken. Verder blijft Bokrijk met BKRK de focus leggen op ondernemend vakmanschap.

Tot slot lanceren we innovatieve logies IN het museum. Ze creëren we een nieuw toeristisch product en laten tegelijkertijd het erfgoed leven door er een nuttige invulling aan te geven”, aldus PHiltjens tijdens de beleidsverklaringen Limburg 2017.

> Lees de artikels in de krant (.pdf)