40.000 bezoekers voor expo Doe de Prehistorie

04.09.2014 | # # # # 
Deel dit bericht
prehistorie vuur

“De interactieve tentoonstelling ‘Doe de Prehistorie’ die van 5 april tot 31 augustus te zien was in het Gallo-Romeins Museum kreeg bijna 40.000 bezoekers over de vloer”, meldt een tevreden gedeputeerde van Cultuur en Toerisme Igor Philtjens.

In afwachting van de grote Viking-tentoonstelling besloot de bestendige deputatie begin januari de expo ‘Doe de prehistorie’ naar Tongeren te halen. Deze interactieve tentoonstelling is een realisatie van de Prehistorie van Ramioul en van het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel.

Gedeputeerde van Toerisme en Cultuur Igor Philtjens licht toe:

“Deze expo stond in het depot van de Prehistorie van Ramioul opgeslagen in afwachting van de opstelling ervan in het nieuwe museum van Ramioul. Maar die opening moest worden uitgesteld. Het is dankzij dat uitstel dat we erin slaagden om de expo in de tussentijd naar Tongeren te halen. Alhoewel we ze pas laat in de markt konden zetten werd het streefdoel van 25.000 bezoekers ruim overschreden. Er kwamen over de 5 maanden gespreid een kleine 40.000 bezoekers over de vloer.”

“Bovendien waren de bezoekers vol lof over de mooie opstelling en de interessante inhouden. En de workshops die permanent begeleid werden door animatoren waren een groot succes.” Het werden mede dankzij de expo weer drukke zomermaanden in het Gallo-Romeins Museum. Vooral in augustus was het duidelijk museumweer! Het was dan ook aangenaam druk met 9700 bezoekers.

Gedeputeerde Igor Philtjens: “En nu maakt het museum zich in sneltreinvaart klaar voor de volgende tentoonstelling. We verwachten opnieuw een grote toeloop voor de ‘Vikingen!’. Het Gallo-Romeins Museum in Tongeren is het enige museum in België waar deze internationale tentoonstelling te zien zal zijn.”

> Lees de artikels in de krant (.pdf)