Amarylliskoor van Alken bestaat veertig jaar

26.11.2017 | # # # # # # # 
Deel dit bericht
Sint-Amarylliskoor

Op zondag 26 november vierde het Amarylliskoor  zijn veertigjarige jubileum met een concert in de Sint-Aldegondiskerk in Alken. Het koor, dat een stevige reputatie opgebouwd heeft, staat onder leiding van dirigent en oprichter Ludo Verjans, en brengt muziek in de meest uiteenlopende genres.

Concerten in binnen- en buitenland

Het Amarylliskoor is ontstaan uit het kerkkoor van Alken-Centrum dat vroeger de vieringen opluisterde. Huidige dirigent en muziekleraar Ludo Verjans richtte in het najaar van 1977 samen met enkele dynamische leden het Amarylliskoor op, omdat hij de tijd rijp achtte om andere muziekhorizonten te verkennen. Ondertussen is het uitgegroeid tot een veelgevraagd koor dat concerten geeft in binnen- en buitenland. Naast muziek is vriendschap het sleutelwoord voor de koorleden.

Cultuur verbindt

Cultuur, muziek en kunst creëren een samenhorigheidsgevoel en brengen mensen samen. Ze bieden een houvast in onzekere tijden, verbinden onze samenleving en zorgen voor dynamiek en geluk in ons leven. Daarom hebben we er de afgelopen jaren als provincie voor gezorgd dat zoveel mogelijk Limburgers toegang hebben tot een kwaliteitsvol cultuuraanbod door heel veel verenigingen, zoals het Amarylliskoor, te ondersteunen.

Proficiat aan het Amarylliskoor voor jullie mooie, uitgebreide repertoire en bedankt voor jullie prachtige jubileumconcert.