350 rustige studeer- en werkplekken in de Provinciale Bibliotheek Limburg

16.05.2014 | # # # 
Deel dit bericht
pbl studenten

De Provinciale Bibliotheek Limburg (PBL) creëert van 19 mei tot 28 juni 350 rustige studeer- en werkplekken voor hogeschool- en universiteitsstudenten. Bovenop de 250 bestaande studeerplekken komen er tijdelijk 100 bij.

“De stille studeerplekken passen in de ambitie van de PBL om de grote groep van studenten hoger onderwijs zo goed mogelijk van dienst te zijn”, verklaart gedeputeerde van Cultuur Igor Philtjens. “Alle initiatieven om jongeren naar de bibliotheek te krijgen, verdienen onze steun. De bibliotheek is een bron van kennis, waar jongeren aan hun toekomst kunnen werken.”

Studenten kunnen zowel met de documenten uit de collecties van de PBL als met hun eigen laptop plaatsnemen op de studeer- en werkplekken. In de afdeling informatie op de gelijkvloerse verdieping kunnen ze terecht aan de grote ronde tafel, waar ook de digitale bibliotheek kan worden geraadpleegd. Het Leescafé op de eerste verdieping biedt zowel ruimte voor ontmoeting als voor rustige gesprekken. Het Auditorium is dan weer de plek bij uitstek om groepswerken te maken. In het leslokaal op de tweede verdieping staan werktafels voor individueel gebruik. Nieuw is het studieplatform op de tweede verdieping, waar zowat 100 studenten in alle stilte individueel werken.

“Iedereen is welkom om er maximaal gebruik van te maken”, aldus Martine Balcer, directeur van de PBL. “Met hopelijk goede examenresultaten als resultaat!”