21ste Dag van het Eetbare Landschap in Bokrijk

18.09.2019 | # # # # 
Deel dit bericht

Tijdens de 21ste editie van Dag van het Eetbare landschap konden de bezoekers van Bokrijk ten volle ervaren hoe echte vakmensen met veel liefde en passie een ambachtelijk product creëren.

In het unieke kader van het Openluchtmuseum werden verschillende activiteiten rond al het lekkers uit eigen streek gecombineerd. Zo hebben we de authentieke installaties uit de collectie terug in werking gezet. Na de demonstratie stroop maken, kon je deze meteen proeven bij een lekkere pannenkoek. Een andere publiekstrekker was het 5de brouwmoment, waarbij het bier volgens een oud recept in het Paenhuys wordt gebrouwen. Dit kadert in het project BKRK Bier dat we eerder dit jaar gelanceerd hebben en waarbij we nog sterker inzetten op het bewaren én het hedendaags ontsluiten van het erfgoed rond artisanaal en historisch bierbrouwen.

Op de evenementenweide vond je een gezellige streekproductenmarkt met 80 standhouders. Aan de vernieuwde Bokrijkstand kon je gratis proeven van 1000 liter zelfgemaakte tomatensoep. Het geeft aan dat Limburg een provincie is waar fantastisch lekkere dingen gemaakt worden. Limburgse vlaaien zijn uniek in hun soort, net als onze jenevers met opgelegd kleinfruit of kruiden uit ons openluchtmuseum.

In totaal brachten 10.000 bezoekers een bezoek aan de Dag van het Eetbare Landschap in Bokrijk.

Lees de artikels in de krant (.pdf)