17de Editie Eenwielerconventie in Provinciaal Domein Dommelhof

05.02.2013 | # # # # 
Deel dit bericht
sprothal dommelhof

Op zaterdag 9 en zondag 10 februari staat Provinciaal Domein Dommelhof volledig in het teken van eenwieleren. Het jaarlijkse topmoment voor alle eenwieler- en circusfanaten: de Eenwielerconventie in Neerpelt, is aan de 17de editie toe. Tijdens dit weekend kan je genieten van circusworkshops van alle niveaus en kan je de verschillende teams zien strijden tijdens het grote eenwielerbaskettornooi.

17de editie Eenwielerconventie in Dommelhof

Deze Eenwielerconventie wordt reeds voor de 17e keer georganiseerd, en is zowat hét jaarlijkse treffen van circusjongeren uit alle circusateliers van Vlaanderen. Ook tal van eenwielerfanaten uit Wallonië en Nederland zakken traditioneel af naar Neerpelt. Gedeputeerde voor Cultuur Igor Philtjens: “Ook deze 17de editie van de Eenwielerconventie brengt circusfanaten uit heel België naar Neerpelt. Het is behalve een uniek evenement ook een goed voorbeeld van een vruchtbare samenwerking tussen Provinciaal Domein Dommelhof en het Circuscentrum.”

Op zaterdag 9 februari ligt de focus op het eenwieleren, met workshops, spectaculaire wedstrijden (records), een trial parcours, … Kortom alles voor de eenwielerfanaat.

Op zondag 10 februari wordt de sporthal van Dommelhof omgetoverd tot het strijdtoneel van eenwielerbasket. Dit jaarlijkse baskettornooi is voor veel circusjongeren een echt hoogtepunt en iedereen wil graag die ene begeerde tornooibeker binnenhalen. Het lijkt op een gewone basketwedstrijd, behalve dat de spelers zich voortbewegen op eenwielers.

Wie liever niet op één wiel probeert overeind te blijven, kan op zondag ook op de conventie terecht voor tal van circusinitiaties zoals: acrobatie, doek, parcours, jongleren, BMX, goochelen,  …  Kortom circus met een brede kijk voor iedereen vanaf 10 jaar met zin voor actie!

http://www.circuscentrum.be/Eenwielerconventie