The Wilde Things. The so contemporary jewellery collection of Mrs. Wilde. Een bijzondere tentoonstelling over bijzondere objecten.

03.10.2013 | # # # # # # # # # # 
Deel dit bericht
wildethings

Z33 toont vanaf 13 oktober de sieradencollectie van Mrs. Wilde; 25 unieke hedendaagse stukken met een bijzonder verhaal.

“Z33 maakt met deze tentoonstelling niet enkel een tentoonstelling over nieuwe, hedendaagse sieraden. Het tentoonstellingsconcept zelf is enorm creatief en innovatief. Met dit soort projecten kunnen we onze regio als innovatieve, creatieve en ondernemende regio verder op de kaart plaatsen.” stelt gedeputeerde van cultuur en toerisme Igor Philtjens.

“In deze tentoonstelling willen we vooral focussen op de bijzondere en intieme relatie tussen sieraad en drager.” zegt Evelien Bracke van Z33, de curator van deze tentoonstelling. “Daarom vroegen we aan Oscar van den Boogaard om een personage te verzinnen op basis van een selectie hedendaagse sieraden van internationale ontwerpers die wij hadden gemaakt. Dat personage werd Mrs. Wilde”.
Op basis van dit personage en haar sieradencollectie ontwikkelde van den Boogaard een verhaal en kreeg Mrs. Wilde een gezicht. In een poëtische film die Manon de Boer maakte, zien we haar in relatie tot haar sieraden. Samen met de fysieke presentatie van de sieraden krijgen we de bijzondere collectie van Mrs. Wilde dus vanuit drie perspectieven te zien. Zo komen sieraden en personage helemaal tot leven.

Limburgs gedeputeerde van cultuur Igor Philtjens vindt het mooi wat Z33 hier weer neerzet: “Z33 maakt met deze tentoonstelling niet enkel een tentoonstelling over nieuwe, hedendaagse sieraden. Het tentoonstellingsconcept zelf is enorm creatief en innovatief.  Daarnaast zijn er ook enkele succesvolle jonge ontwerpers in de tentoonstelling aanwezig, die linken hebben met de gerenommeerde opleiding juweelontwerp aan de MAD-faculty Hasselt. Op internationaal vlak heeft deze opleiding, met ontwerper David Huycke aan het hoofd, een zeer goede naam.
Ik ben er trots op dat we zoiets mogelijk maken. Met dit soort projecten kunnen we onze regio als innovatieve, creatieve en ondernemende regio verder op de kaart plaatsen”.

The Wilde Things. The so contemporary jewellery collection of Mrs. Wilde is van 13.10.2013 tot 19.01.2014 te zien in Z33.

> Lees de artikels in de krant (.pdf)