Onderhoud fietsroutenetwerk biedt arbeidskansen

27.02.2014 | # # # # 
Deel dit bericht
philtjens arbeidskansen de wroeter

De provincie Limburg trekt 250.000 euro aan SALK-middelen uit voor het verdere onderhoud van het fietsroutenetwerk. Dat onderhoud gebeurt door sociale tewerkstellingsploegen.

Sociaal Tewerkstellingscentrum De Biehal en Arbeidscentrum De Wroeter zetten al sinds 2006 twee ploegen in voor het onderhoud van het fietsroutenetwerk. “Zij voeren aanvullende werkzaamheden uit rondom de fietspaden. Het gaat dan bijvoorbeeld om het ruimen van zwerfvuil of het onderhouden van de vele routebordjes”, zegt gedeputeerde Igor Philtjens (Open Vld). “De
Vlaamse overheid geeft al een subsidie om deze werking mogelijk te maken maar om de resterende kosten te dekken, is toch nog 250.000 euro nodig. Dat geld halen we uit de SALK-middelen. Tewerkstelling van kansengroepen en personen met een arbeidsbeperking zal de komende jaren nog extra aandacht vragen, na de aangekondigde bedrijfssluitingen.”
Natuurlijk vaart ook het fietsroutenetwerk wel bij deze investering. “Twee miljoen fietsers per jaar in Limburg, dat moet je verdienen. We kunnen dat alleen houden als we de hoge kwaliteit van ons routenetwerk bewaken.”

> Lees de artikels in de krant (.pdf)