Klokken luiden in alle Limburgse kerken, 100 jaar later

30.07.2014 | # # # # # 
Deel dit bericht
klokken

Aandacht! Aandacht! Gelieve de Limburgse bevolking ervan te verwittigen dat morgen 31 juli om 21 u. in alle kerken in Limburg de klokken zullen luiden. Precies 100 jaar  geleden, op 31 juli 1914, werden alle kerkklokken in Limburg geluid om alle dienstplichtigen op te roepen zich onmiddellijk aan te melden in de kazernes. De meesten zouden pas vier jaar later of zelfs nooit terugkeren.

De actie kadert in het project “Limburg 1914-1918. Kleine verhalen in een Groote Oorlog” van de provincie Limburg. Het provinciebestuur herdenkt de Eerste Wereldoorlog door de Limburgers te vertellen hoe het leven in onze provincie er 100 jaar geleden aan toe ging. Dit gebeurt aan de hand van een opvallende multimediale tentoonstelling, een performance van Stijn Meuris in scholen, een online verhaal en verschillende andere communicatie-acties.

WOI-specialist en rijksarchivaris Luc Vandeweyer geeft om 20u30 historische duiding bij de actie aan de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt (Kortstraat, vlakbij Grote Markt). Welkom!

> Lees de artikels in de krant (.pdf)